Ziua Drapelului Naţional

PSD Cluj a participat, duminică, 26.06.2011, la Ziua Drapelului Naţional în Cluj-Napoca, ceremonial care s-a desfăşurat în Piaţa Avram Iancu şi care a reunit numeroşi politicieni locali. Înainte de înălţarea drapelului, social-democraţii au luat parte la tradiţionala slujbă de sfinţire a Drapelului la Catedrala Mitropolitană, fiind binecuvântaţi de IPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului.

Mircea Jorj, Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Vicepreşedinţii PSD Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, Aurelia Cristea, Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Cluj-Napoca, Raluca Brehar, Teodor Morar, Sebastian Cîmpean şi Marcel Wainblat au participat la acest ceremonial tradiţional.

Ziua Drapelului Naţional al României este sărbătorită anual în toată România, pe data de 26 iunie, conform Legii 96 din 20 mai 1996. Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848 când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor!

Leave a Reply