Vasile Dîncu: România este în pericol să rateze șansa istorică de a găzdui meciurile UEFA EURO 2020

Vasile Dîncu: România este în pericol să rateze șansa istorică de a găzdui meciurile UEFA EURO 2020

În cursul zilei de miercuri, 31 martie 2021, Senatorul Vasile Dîncu a adresat, de la tribuna Senatului României, o interpelare în care a atras atenția asupra pericolului ca România să rateze șansa istorică de a găzdui partide din cadrul turneului final EURO 2020.

Interpelarea este adresată Domnului Prim-Ministru Vasile-Florin Cîțu și Domnului Carol-Eduard Novak, Ministru al Tineretului și Sportului.

În contextul în care data de 7 aprilie 2021 este termenul limită până la care țara noastră poate confirma că este de acord ca partidele din cadrul EURO 2020 să se desfășoare, cu spectatori (25% din capacitatea Arenei Naționale), în condiții de maximă siguranță sanitară, Senatorul Vasile Dîncu a atras atenția că întârzierea autorităților române de a da un răspuns final acestei solicitări este de natură să  determine excluderea României din circuitul EURO 2020 și să își piardă astfel credibilitatea în fața partenerilor europeni, ratând șansa de a mai fi inclusă în rândul țărilor capabile să organizeze evenimente de acest nivel.

În ultimul an statul român s-a preocupat inexplicabil de mult exclusiv de managementul morții, fără să dea semne că este capabil să gestioneze viața românilor. Este momentul să dăm un semnal că viața românilor contează și putem începe promovând sănătatea prin sport, încurajând mișcarea de masă în aer liber, sigur, cu respectarea condițiilor de protecție și distanțare socială.”, a declarat Senatorul Vasile Dîncu.

Leave a Reply