USL Cluj, sprijina Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Diabetului

USL Cluj se alătură iniţiativei Federației Internaționale de Diabet (IDF) în organizarea Zilei Mondiale a Diabetului, eveniment desfăşurat anual cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

Numărul ridicat al celor încercaţi de această suferinţă (peste 1.000.000 de persoane diagnosticate de medici în ţara noastră) ne obligă la mobilizare şi responsabilizare socială. Credem că putem ajuta, alături de efortul asociaţilor membre ale IDF şi de furnizorii de servicii de sănătate din România.

Considerăm necesară o mobilizare locală de informare a cetăţenilor asupra diabetului şi vom demara o campanie de testare gratuită a glicemiei, prin acest demers dorind să aducem un aport la conştientizarea populaţiei în legătură cu prevenţia în sănătate, să crească nivelul de informare asupra diabetului dar şi a altor boli care pot duce la deces.

Informarea şi practicarea unui stil de viaţă sănătos pot preveni diabetul şi fiindcă ne pasă ne implicăm în această luptă pentru viaţă.

Prin prevenţie şi educaţie putem creşte nivelul de cunoştinţe, îmbunătăţirea comportamentelor individuale şi a cutumelor populaţiei legate de necesarul de alimentaţie sănătoasă, activitate fizică zilnică, protejarea mediului, implicarea şi interesul pentru sănătatea personală.

Program:

–        Polus Center, între orele 11 – 20

–        Centrul Medical Asteco, între orele 9 – 20, Str. C-tin Brancuşi, nr. 105

–        Sediul PSD Cluj-Napoca, între orele 10 – 18, Piaţa Avram Iancu, nr. 11.

Leave a Reply