USL a lansat la Cluj: “Angajamentul pentru Romania”

Uniunea Social Liberala (USL) a lansat la Cluj-Napoca “Angajamentul pentru Romania”, prin care alianta politica isi propune sa cucereasca puterea.

Programul politic al Uniunii Social Liberale a fost lansa miercuri, la Cluj-Napoca, în prezenţa celor trei lideri ai PSD, Victor Ponta, PNL, Crin Antonescu, PC Daniel Constantin şi a aproximativ 2000 de reprezentanţi USL, lideri de organizaţii şi parlamentari USL din toată ţara.

Printre reprezentanţii Uniunii de la Cluj s-au numărat preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, liderul PC Cluj, Şerban Rădulescu şi cei doi candidaţi USL la localele din 2012, liberalii Marius Nicoară şi Horea Uioreanu.

Tot miercuri, reprezentanţii USL au dezbătut stategia Uniunii privind o justiţie independentă. La finalul acesteia, liderul PSD, Victor Ponta a precizat că o justiţie independentă se face pentru milioanele de români care au procese, nu pentru televiziuni.

“De ce am lansat Angajamentul la Cluj, în inima Transilvaniei? Pentru că Transilvania este locul în care oamenii şi-au pus cele mai mari speranţe în Traian Băsescu şi PDL şi au fost cel mai crunt dezamăgiţi de Traian Băsescu şi PDL.

Chiar şi în 2009, când bucureştenii au fost înşelaţi de Traian Băsescu, oamenii din Ardeal, cu consecvenţă şi încredere, au crezut în Băsescu şi în PDL. Aici în Ardeal, buba, infecţia PDL au izbucnit cu o violenţă incredibilă şi şocantă pentru populaţia României, neobişnuită cu o mizerie atât de mare. Nu e vorba doar de cazurile de corupţie de la Cluj, ci şi la Man de la Maramureş, Falcă din Arad, Botiş din Bistriţa, Scripcariu de la Braşov.

Oamenii din Transilvania îşi dau seama că au fost minţiţi de un individ fără scrupule, Traian Băsescu, care îşi urăşte ţara. Era necesar să lansăm «Angajamentul pentru România» al USL în Transilvania, pentru că, dacă vom câştiga aici alegerile de anul viitor, câştigăm în toată România”, a comentat liderul PSD Victor Ponta, lansarea “Angajamentului pentru România” la Cluj.

Crin Antonescu, liderul PNL a declarat la rându-i:  “USL va câştiga alegerile şi cu oamenii care stau deoparte”.

“Azi vrem să facem mai mult decât o maşină de luptă politică în stare să câştige alegerile, suntem nevoiţi să chemăm societatea construind un proiect naţional şi aruncând în luptă nişte lideri şi generând o solidaritate de care România are nevoie în faţa crizei de program. Nimeni nu are mai multă răspundere decât noi. Vreau să le transmit românilor mesajul că USL este ceea ce noi, împreună cu ei, vom putea face din ea. Dacă stau deoparte şi văd bătălia noastră ca pe un joc vechi, atunci USL asta va fi”, a afirmat Antonescu. 

Angajamentul Uniunii Social-Liberale pentru România

România unui nou început. O Românie corectă o Românie reaşezată pe repere morale.

 

 

Sunt mulți care spun că mai rău decât acum nu se poate. USL vrea să arate că se poate mult mai bine! Pentru aceasta, este nevoie de schimbare totală! Vrem să redăm românilor încrederea și speranța!

            Prin acest nou contract politic, candidații USL se angajează să nu colaboreze cu Traian Băsescu și PDL, care trebuie să plătească pentru dezastrul în care se află România.

USL este proiectul politic al unui nou început. Angajamentul nostru este să dăm acestei ţări un nou model de guvernare competentă şi eficientă, dar şi să creăm un nou model de societate, aşezată pe repere morale, construită pe solidaritate, respect şi toleranţă.

 

10 Angajamente ale USL către România:

  1. Vă spunem Adevărul! Muncim împreună pentru a ieși din criză.
  2. Nu promitem mai mult decât putem face!
  3. Noi nu suntem ca ei! Vom avea o guvernare competentă, transparentă și cinstită.
  4. Problema României – conducătorii de astăzi și nu românii! Românii sunt soluția.
  5. Agenda noastră – problemele reale ale oamenilor.
  6. Susținem un nou model economic bazat pe iniţiativa privată şi locuri de muncă!
  7. Doar tăind, nu ieșim din criză!
  8. Avuția națională – apărată, nu jefuită!
  9. Priorităţile USL: agricultura, energia, educaţia, sănătatea şi siguranţa cetăţeanului!
  10. România – un partener respectat în Uniunea Europeană şi în lume.

 

Leave a Reply