UMF Târgu Mureș separată pe criterii etnice din cauza disperării PDL de a rămâne la guvernare

Guvernul Ungureanu a cedat în fața presiunilor UDMR și a pus marți, 13 martie 2012, în dezbatere Proiectul Hotărârii de Guvern pentru modificarea HG 966/2011 privind Nomenclatorul domeniilor și al specializărilor sau programelor de studii universitare, a structurii instituțiilor de învățământ superior, a domeniilor și programelor de studii universitare acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu. Hotărârea prevede ca modificarea structurii UMF Târgu Mureș prin crearea unei noi Facultăți de Medicină și Farmacie cu predare în limbile română, maghiară și engleză.

”Din păcate, disputa de la UMF Târgu Mureș nu este una academică, așa cum ar fi fost firesc, ci Guvernul PDL a reușit să o transforme într-o dispută politică. Cei aflați la guvernare sunt atât de disperați, încât ar fi dat orice pentru ca cei din UDMR să nu îi lase singuri în Parlament.” a precizat dl Remus Lăpușan, președinte PSD Cluj.

”De cealaltă parte, cei din UDMR au un competitor nou în disputa pentru voturi și aveau nevoie de realizarea acestui deziderat pentru a merge cu el la schimb în fața electoratului de etnie maghiară. Disperarea partidului lui Traian Băsescu este atât de mare încât nu mai există limită în concesiile pe care sunt dispuși să le facă pentru ca UDMR să nu iasă de la guvernare. Noi, cei din USL vom ataca în contencios administrativ această HG care permite scindarea de facto a UMF Târgu Mureș pe criterii etnice.” a declarat dl Remus Lăpușan, președinte PSD Cluj.

 

Biroul de presă USL Cluj

14 martie 2012


Leave a Reply