Spitalele din Cluj, România, un joc de alba-neagra pentru populistul Emil Boc

Spitalele din Cluj, România, un joc de alba-neagra pentru populistul Emil Boc

PSD Cluj constată cu regret că primarul Emil Boc nu și-a respectat promisiunile electorale din domeniul sănătății, atât de importante pentru societatea noastră, din 2004 până astăzi.

În campaniile electorale din 2004, 2008 și 2012 a susținut că va reabilita toate spitalele din Cluj-Napoca și că va construi Spitalul Regional de Urgență Cluj, însă ambele promisiuni au rămas vorbe în vânt, atât de obișnuite și plăcute primarului Emil Boc.

  • În timpul guvernului PSD din perioada 2000 – 2004, deputatul ACUZATOR de la acea vreme, Emil Boc, cerea explicații ministrului sănătății pentru restructurarea câtorva secții de spitale din România și pentru modernizarea spitalelor din Cluj-Napoca;
  • În campania electorală din 2004 și 2008, Emil Boc promite etapizat modernizarea tuturor spitalelor din Cluj-Napoca – promisiune nerealizată;
  • În 2009 Emil Boc ajunge premierul României și reușește să provoace cea mai neagră perioadă a sistemului medical din România după Revoluția din 1989, uitând cu desăvârșire de interpelările și întrebările din perioada 2000-2004. Brusc, dl. Emil Boc a devenit pragmatic, condiționând sănătatea românilor prin „sustenabilitate” și închizând zeci de spitale în toată România. Această politică a determinat concedierea mai multor medici și plecarea lor în occident.
  • Aceași guvernare BOC a diminuat salariile bugetarilor, inclusiv medicilor.
  • În perioada în care a fost prim-ministrul României nu a făcut NIMIC pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj.
  • În raportul de activitate pentru anul 2015, Emil Boc precizează că „susţine spitalele clujene în primul rând datorită performanţei pe care o au în România şi a calităţii actului medical care se bucură de recunoaştere internaţională”. Concret domnule Emil Boc cum le susțineți? Ce ne promiteți în 2016? Cine mai este de vină pentru nerealizările dumneavoastră?

„În toți acești ani, pentru populistul Emil Boc, spitalele din Cluj și sistemul de sănătate din România a reprezentat un joc de alba-neagra, atitudinea sa față de aceste probleme schimbându-se în funcție de demnitatea politică, de la deputatul acuzator, la premierul care a închis cele mai multe spitale din istoria României! Emil Boc A IGNORAT CU BUNĂ ŞTIINŢĂ SISTEMUL DE SĂNĂTATE, a închis zeci de spitale, a diminuat finanțările sau a închis institute de cercetare, a provocat emigrarea medicilor şi a cadrelor sanitare, periclitând nivelul de sănătate a românilor, clujenilor” a declarat Horia Nasra, președintele TSD Cluj-Napoca.

Leave a Reply