Social-democrații clujeni au dezbătut planul de reziliență pe Bulevardul Eroilor

Social-democrații clujeni au dezbătut planul de reziliență pe Bulevardul Eroilor

Duminică, 9 mai, Partidul Social Democrat Cluj împreună cu organizația PES activists Cluj și TSD Cluj au invitat cetățenii clujeni, la Monumentul Memorandiștilor, situat pe bulevardul Eroilor, în intervalul orar 11:30-13:30, să-și exprime opinia, dorințele și nevoile cu privire la Planul de Redresare și Reziliență, dar și pentru a afla informații utile despre evoluția PNRR. Anul acesta, Ziua Europei este marcată de lansarea Conferinței privind Viitorul Europei, un set de acțiuni menite să culeagă opinia cetățenilor pentru reformarea Uniunii Europene. Momentul este influențat și de Summit-ul Social de la Porto care, sub influența stângii europene, va crea noi instrumente pentru dezvoltarea componentei sociale în Europa. Cel mai important instrument pentru relansarea Europei după pandemie fiind Mecanismul pentru Redresare și Reziliență.
Având în vedere situația incertă în care a ajuns România, după o nouă amânare la Bruxelles a planului, Partidul Social Democrat demarează multiple acțiuni prin care să facă auzită vocea cetățenilor, pentru a afla nevoile centrale ale României în vederea realizării unui plan sustenabil care să fie aprobat și pus în funcțiune pentru redresarea României.
” Uniți în diversitate, pe 9 mai celebrăm pacea și unitatea. Dorința unității, a libertății și a unui viitor prosper au transformat un vis în realitate punând sub aceeași umbrelă mai multe state, inclusiv România. Trebuie să continuăm să cultivăm ceea ce a fost construit și să readucem România înapoi pe drumul modernizării. Nu putem face acest lucru bazat doar pe teorie, s-a demonstrat deja asta, ci doar ascultând nevoile și dorințele cetățenilor pe care să le ducem mai departe la masa dezbaterilor. PNRR este un plan național la care fiecare dintre noi trebuie să contribuie, iar PSD Cluj împreună cu PES activists Cluj și TSD Cluj au invitat cetățenii să-și exprime dorințele față de viitor, oferindu-le curaj și sprijin pentru a-și face vocea auzită în Parlamentul României, dar și la Bruxelles. ” Alexandru Cordoș Președinte PSD Cluj.

Leave a Reply