Senatorul Alexandru Cordoş: “Cinismul portocaliu depăşeşte orice limită!”

Dacă cineva ar mai avea dubii asupra faptului ca PD-L a început campania electorala cu un an inainte, mesajele transmise de guvernanţi în ultimele zile constituie proba clară că au început campania. O scurtă trecere în revistă a situaţiei reale va demonstra cu argumentul faptelor că semnalele noastre, ale opoziţiei unite sub emblema USL au acoperire.

            Topul stirilor este dominat de declaraţiile (absolut false !!) ale premierului cum că salariile din sistemul bugetar pot reveni la nivelul din iunie 2010. „Precizările” vin din partea ministrului muncii – fostul consilier prezidenţial Lăzăroiu :”. va trebui să revenim, pentru că şi economia îşi revine.  Deocamdată Guvernul nu știe nici când, nici cum se va întâmpla acest lucru (!!!)“.

            Cât cinism poate să conţină această strategie de imagine pedelista! Totul în timp ce, în ziua următoare guvernul aprobă aruncarea în şomaj a peste 1.300 de oameni printr-o Hotărâre care vizează „eficientizarea activităţii unor operatori economici care se află sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, respectiv: SC Termoelectrica Bucureşti, cu filialele societăţii comerciale, CN a Huilei Petroşani, SC Electrocentrale Deva.

Aceiasi guvernanţi estimează că impactul bugetar total este la aproximativ de 25 milioane de lei. Cine va suporta? Cei ce rămân la muncă!!!

            În ceea ce priveşte reorientarea celor rămaşi pe drumuri, ne gândim cu teama că dacă exemplul Spaniei, care închide piaţa muncii pentru cetăţenii români, va fi urmat şi de alţii, România va avea mari probleme tocmai cu aceia care până acum se descurcau lucrând în străinătate.

            O alta promisiune… aprobata de Guvern: proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea “coşului de solidaritate”, prevede acordarea lunar, contra cost, dar la “preţul cel mai scăzut posibil”, a unui pachet conţinând alimente de bază, precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez. Fără metodologie, fără norme de aplicare, documentul aprobat precizează că “Din punct de vedere economic, programul nu implică un efort bugetar, nu se acordă subvenţii sau sprijin financiar şi nu are impact negativ asupra încasărilor de TVA. Este doar un efort suplimentar de organizare ce poate fi realizat de către instituţiile administraţiei publice locale şi centrale”. Petarde, petarde….si atât!

            Grija pentru concetăţeni este numai o „gogoaşă portocalie” – atâta timp cât proiectele finanţate din bani europeni vizează investiţii de genul: cinematograf 3D sau centre SPA in mediul rural, într-o ţară în care 1 din 2 locuitori nu au acces la apă curentă şi canalizare, unde de două decenii nu s-a mai construit un spital, ba mai mult s-au desfiinţat şi cele existente.

            Cred că nimeni nu mai poate lua în serios faptul că reducerea drastică a cheltuielilor cu educaţia şi sănătatea, desfiinţarea şcolilor şi spitalelor, reducerea personalului din ministerul de Interne, vor genera creştere economică şi mai multă bunăstare în viitor. Prin aceste fumigene, guvernul portocaliu demonstrează că este unul cinic şi chiar dispreţuitor faţă de români.

            Cele mai multe dintre intreprinderile româneşti sunt afectate de reducerea dramatică a puterii de cumpărare, de creşterea taxelor şi impozitelor, de corupţia guvernamentală, de reducerea investiţiilor publice. Acestei părţi a economiei, cea care ar trebui să contribuie la creşterea economică, fără de care obiectivele asumate de guvern nu pot fi atinse, nu i se adresează nici o măsură de stimulare.

            Dacă la toate acestea se adaugă şi eşecul  de a vinde pe Bursă o parte a acţiunilor deţinute de stat la Petrom,  tabloul proastei guvernări a actualei puteri este complet.

            Demersurile electorale disperate nu vor mai reuşi să păcălească pe nimeni!

Leave a Reply