România a înregistrat cea mai mare creștere a salariilor din 2009 până în prezent!

România a avut în primul trimestru al anului 2014 o cerere de consum în creştere, fenomen ce a  condus la o activitate economică mai bună, cu o cifră de afaceri pe o traiectorie ascendentă şi o revigorare a comerţului cu autoturisme, determinată de avansul salariilor brute şi redresarea creditării în monedă naţională. Astfel, activitatea comercială faţă de prognoza anului trecut este net superioară, iar inflația se menține la un nivel extrem de scăzut.

Salariul mediu net pe economie – 1.706 lei – acordat în martie, a fost cu 5,5% mai mare decât cel din aceeași lună a anului trecut. Salariile angajaților din mediul privat au avut cea mai mare creștere reală din 2009  până în prezent, astfel urmărim cum consumul și creditarea dau primele semne de revenire de la începutul crizei. Cifrele ne arată că salariul real, care reflectă evoluția puterii de cumpărare, a crescut cu 4,6%. Creșteri salariale importante s-au înregistrat în domenii precum turismul, cu 11,7%, industria extractivă, +10,4%, agricultura, +9,9%și comerțul, +8,1%.

Consumul a crescut cu 4% în primele 3 luni ale anului, fiind cel mai mare avans din ultimii ani, și cu aproape 15% față de aceeași perioadă din 2013.

Toți acești indicatori ne demonstrează încă odată că România este pe calea cea bună, iar obiectivele asumate de actuala guvernare sunt îndeplinite și respectate, am promis și ne-am ținut de cuvânt. Prin acțiunile noastre încercăm să eliminăm măsurile de austeritate care ne-au fost impuse și să intrăm pe făgașul normal. Doar prin valorificarea muncii și respectarea cetățenilor vom putea vorbi despre o dezvoltare adecvată a societății noastre. Aceste date reale cuantifică efortul nostru de a oferi stabilitate și prosperitate.” a declarat senatorul Alexandru Cordoș, membru al Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială.

Leave a Reply