REF: USL Cluj îi sprijină pe cei care cer retragerea susținerii României pentru Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA)

USL Cluj își exprimă dezacordul față de modul netransparent în care Guvernul României a semnat Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA).

”Deși în momentul în care executivul a decis în numele țării să semneze acest acord românii erau în stradă și protestau tocmai pentru modul total lipsit de transparență în care președintele Băsescu și Guvernul Boc au acționat îm ultimii ani, dl fost premier  nu a considerat a fi necesară o  minimă consultare a societății civile. Tocmai pentru că există numeroase semne de întrebare legate de încălcarea drepturilor de confidențialitate și cenzură a internetului, ar fi fost normal să avem o dezbatere publică prealabilă.”  a precizat dl Remus Lăpușan, președinte PSD Cluj.

”Există precedentele  Polonia, Cehia și Slovacia care și-au retras sprijinul inițial. Înainte de intrarea în vigoare a acestui acord, Guvernul României are obligația de a se asigura că acesta este dezbătut public și în deplină concordanță cu observațiile pe care societatea civilă le face, însă nu este ascultată”. a  adăugat dl Remus Lăpușan.

 

Leave a Reply