Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare este unul echilibrat

USL Cluj constată că raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, confirmă parcursul bun al măsurilor adoptate de cabinetul Ponta în ultimul an, dar mai ales de la Raportul tehnic din iulie 2012.

Raportul consemnează extrem de clar că autoritățiile române respectă Constituția și statul de drept.

„Raportul MCV arată că ceea ce ține de atribuțiile guvernului României a fost îndeplinit. Raportul MCV vorbeşte despre progresele făcute de principalele instituții politice ale României, Parlamentul și Guvernul României, problemele semnalate în raportul CE vizând alte instituții ale statului, precum Consiliul Superior al Magistraturii,fiind însă în afara ariei de intervenție a Guvernului, căruia nu-i pot fi atribuite bătăliile interne din CSM” a declarat deputatul, Aurelia Cristea.

„România îndeplineşte toate cerinţele aderării la spaţiul Schenghen, lucru susţinut de autorităţile române în ultimul an şi care acum este confirmat de Comisia Europeană. Cabinetul Ponta a îndeplinit recomandările convenite cu Comisia Europeană în vara anului 2012 şi este determinat să asigure independenţa justiţiei şi întărirea statului de drept în România” a declarat senatorul, Alexandru Cordoș.

Biroul de Presă

PSD Cluj

Leave a Reply