PSD: Proiect de lege privind salarizarea în agricultură, silvicultură și industria alimentară

PSD: Proiect de lege privind salarizarea în agricultură, silvicultură și industria alimentară

Singura șansă a fermierilor și a celor din industria alimentare să își păstreze forța de muncă, să aibă venituri decente care să îi ajute să supraviețuiască.

PSD va depune în Parlament un proiect de lege privind salarizarea în agricultură, silvicultură și industria alimentară menit să sprijine sutele de mii de români care lucrează în acest domeniu.

Proiectul de lege prevede aplicarea unor facilități fiscale pentru angajații din agricultură, piscicultură și industria alimentară pe modelul celor aplicate deja în legislație pentru sectorul construcțiilor.

Se anunță o iarnă extrem de grea, am văzut cu toții explozia prețurilor la energie, la alimente, la combustibili. Totul este mai scump, iar veniturile românilor sunt din ce în ce mai mici.

Astfel, de la 1 ianuarie 2022 până la 31 decembrie 2028 , în agricultură, pescuit și industria alimentară salariul minim brut să fie la 3000 de lei, iar fiecare salariat din aceste domenii va beneficia de o serie de facilități fiscale:

Scutirea de la plata impozitului pe salariu în cuantum de 10%,

Scutirea de la plata aferentă contribuțiilor la asigurările sociale de sănătate 10%,

Reducerea cotei contribuției de asigurări sociale cu 3,75% puncte procentuale.

Domeniile în care se aplică:

Cultivarea plantelor nepermanente,

Cultivarea plantelor din culturi permanente,

Cultivarea plantelor pentru înmulțire,

Creșterea animalelor,

Pescuitul,

Industria alimentară.

Activități în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creșterea animalelor), Activități auxiliare agriculturii și activități după recoltare,

Leave a Reply