PSD la Guvernare:Buget 2022 fără taxe noi!

PSD la Guvernare:Buget 2022 fără taxe noi!

Bugetul pentru 2022, elaborat de ministrul PSD de la Finanțe, nu va conține taxe noi.
În schimb va conține foarte multe programe de sprijin pentru economie, pe lângă pachetul social asumat de social democrați. În principal, aceste programe vizează companiile care produc în România, pentru a produce veniturile bugetare necesare pentru măsurile sociale:

📍Granturi de până la 200.000 de euro pentru companiile care realizează producție intermediară sau procesare în vederea susținerii costurilor, a diversificării ofertei, inovării și marketingului.


📍 Garanții de până la 1 milion de euro/companie pentru susținerea investițiilor în diversificarea ofertei și consolidarea cotelor de piață.


📍Programul IMM Prod – garanții guvernamentale de până 100% acordate companiilor pentru creșterea capacității de producție, reconversia de la intermediere la producție, finanțare investiții.

📍Program Rural INVEST – garanții guvernamentale de până la 100% acordate companiilor care își localizează producția în mediul rural și urban-mic.


📍Programul Garant Construct – Garanții guvernamentale acordate companiilor din Construcții pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor.


📍Program Start-Up pentru studenți – finanțarea incubatoarelor de afaceri pentru studenți în universități, granturi de 100.000 euro.

📍Schemă de ajutor de stat „INNOVATION” – deducerea a până la 80% din costurile necesare pentru invenții, cu obligația implementării efective în România.


📍Granturi pentru digitalizare și comerț online (pentru IMM) -granturi între 50.000 și 200.000 € pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 1 mil. €, pentru software certificat de e-commerce și de administrare a unei firme (de tip ERP).


📍Schemă de ajutor de stat pentru retehnologizarea companiilor locale

📍Programul România Tech Nation – ajutor de stat pentru susţinerea înființării de start-up-uri cu componentă digitală în fiecare judeţ, prin acordarea unui grant de 50.000 de euro/start-up.


📍Program Women in tech – ajutor de stat pentru sprijinirea femeilor antreprenor pentru deschiderea de afaceri în domeniul tehnologiei. Vor fi acordate granturi cu componentă în fiecare județ.


📍Programul Starter kit – ajutor de stat pentru asigurarea suportului pentru transformarea/transferul companiilor în era digitală prin acordarea de vouchere de digitalizare în valoare de 5000 Euro/companie.
📍Programul „Salvarea firmelor strategice românești”


📍Program pentru Dezvoltarea lanțurilor de producție locale – ajutor de stat cu un punctaj prioritar pentru acoperirea segmentelor lipsă din lanțul de producție în industria de medicamente și de echipamente medicale ; chimică; petrochimică; alimentară; de tractoare; mașini, unelte și utilaje agricole; îngrășăminte; construcția de nave; piese auto; IT; energie.

📍Program de industrializare pe bază de licență – Fond de investiții care va contribui total sau parțial la cumpărarea de licențe de către fabricile autohtone.


📍Program pentru incubatoare și parcuri industriale.

Biroul de presă și comunicare PSD Cluj

Leave a Reply