PSD îl susține pe Octavian Buzoianu la Primăria Cluj-Napoca

PSD îl susține pe Octavian Buzoianu la Primăria Cluj-Napoca

PSD Cluj a anunțat oficial că îl va susține peOctavian Buzoianu în lupta pentru PrimăriaCluj-Napoca și că renunță la varianta Aurelia Cristea.

PSD s-a aliat cu ALDE, iar noul candidat susținut este omul de afaceri Octavian Buzoianu.

PSD Cluj a semnat, joi, un acord cu organizația județeană ALDE pentru alegerile locale din municipoul Cluj-Napoca.

„Am avut mai multe discuții în ultima perioadă pentru stabilirea unei alianțe electorale viabile pentru municipiulCluj-Napoca, o alianță electorală care să urmeze cursul USL, pentru că sunt foarte multe lucruri care cetățenii le așteaptă de la noi. Sunt lucruri care țin de problemele cetățenilor și concluzia de bază a fost că se poate șimai bine. Teoretic este o alianță care își propune să câștigile locale, să câștigăm primăria la nivelul municipiului Cluj-Napoca, vrem să avem 12 consilieri locali, din partea alianței electorale”, a declarat președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

Noua alianță a decis susținerea unui independent pentru câștigarea primăriei Cluj-Napoca, pe omul de afaceriOctavian Buzoianu, în detrimentul unui candidat dintr-unul din partide.

„Astăzi urmează să semnăm împreună cu PSD un protocol care pune bazele unei alianțe electorale pentru municipiul Cluj-Napoca. O alianță care reprezintî, în fapt, un proiect pentru clujeni, un parteneriat cu societatea civilă, care are ca obiectiv câștigarea primăriei Cluj-Napoca. Această alianță, din punctul nostru de vedere, reprezintă un proiect firesc, pentru că este în asentimentul cetățenilor din România, care își doresc cât maimulți cetățeni din societatea civilă să fie implicate în administrația publică locală și centrală. Cred că clujenii merită mai mult, iar prin această alianță electorală, care își propune să susțină un candidat independdent, pe domnul Buzoianu, alianța nu face altceva decât să vină în întâmpinarea cerințelor cetățenilor din România”, a declarat și co-președintele ALDE Cluj, Steluța Cătăniciu.

Astfel, social-democrații nu vor mai avea candidat propriu, renunțând la Aurelia Cristea, iar în ceea ce privește candidații pentru Consiliul Local, PSD va merge pe o listă comună cu ALDE, unde cei din urmă vor avea asigurate minim trei dintre locurile eligibile.

sursă: Știri de Cluj

Leave a Reply