Proiectul TETAPOLIS, inițiat și susținut de Cornel Itu a primit undă verde!

Proiectul TETAPOLIS, inițiat și susținut de Cornel Itu a primit undă verde!

cornel ituClujul va avea un nou parc știinţific şi tehnologic! Proiectul pe care l-am inițiat cu scopul înființării TETAPOLIS a fost adoptat marți, 18 octombrie 2016, de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Sunt foarte bucuros când eforturile mele se concretiză și aduc beneficii clujenilor, precum și Transilvaniei și le mulțumesc colegilor din Parlamentul României pentru sprijin.

Proiectul de lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, cu drept de concesiune în favoarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean Cluj se referă la atribuirea unei suprafeţe de 86.333 mp, ca infrastructură de dezvoltare, pentru parcul științific și tehnologic TETAPOLIS. Terenul solicitat pentru înfiinţarea TETAPOLIS se află în vecinătatea Parcului Industrial Tetarom I din municipiul Cluj-Napoca,  fapt care va oferi numeroase avantaje viitorului obiectiv de investiții (acces facil la infrastructura de transport și la utilitățile din interiorul parcului industrial TETAROM I, apropierea de locațiile universităților clujene, apropierea de centrul orașului, acces rapid la principalele căi de transport (rutier, aerian, feroviar).

Îmi doresc concretizarea acestui proiect în timp cât mai scurt. Înfiinţarea TETAPOLIS este benefică atât pe plan local şi regional, cât şi pe plan naţional, având ca scop dezvoltarea activităţilor de cercetare, dezvoltare şi inovare, prin creșterea colaborării dintre mediul economic și cel universitar.

Înalta tehnologie este de departe domeniul care va conduce la dezvoltarea Clujului, pe termen lung. Am încredere că aici vom dezvolta cel mai puternic parc tehnologic și științific din regiune, poate chiar din țară, iar cercetarea va ajunge la Cluj un domeniu la fel de puternic precum cel al IT.

 

Cornel Itu – deputat PSD

Colegiul nr.6

Circumscripţia 13 – Cluj

Leave a Reply