Proiectul de buget pe 2013 spune lucrurilor pe nume

Bugetul propus spre aprobarea Parlamentului României  este unul realist, care ţine cont atât de restricţiile impuse de acordurile existente cu FMI, BM şi CE, încadrarea în ţinta de deficit bugetar dar şi de necesităţile de dezvoltare ale României fiind axat pe susţinerea creşterii economice, statul cheltuind cu 15 mld. de lei mai mult decât în 2012, ceea ce reprezintă un impuls pentru economie.

Forma finală a proiectului bugetului demonstrează cuvântul respectat în fața celor care ne-au mandatat prin vot. Este primul proiect bugetar din ultima perioadă care spune lucrurilor pe nume, care nu ne menajează de responsabilități dar care ne oferă o viziune economică și socială pe termen mediu și lung.

 „Ne aflăm la momentul T0, un punct de pornire care îi permite României să-și construiască un drum nou. De aceea, extrem de important este ce vom face de acum înainte și cum vom înțelege să valorificăm avantajele și oportunitățile cu care vine noua arhitectură bugetară.

Povara arieratelor şi politica iresponsabilă a vechii administraţii de demarare a unor proiecte fără acoperire financiară ne obligă să stabilim priorități spre care vor merge investiţiile publice. Pilonii de bază sunt asigurarea cofinanțării pentru proiectele europene în scopul creșterii absorției acestora și finalizarea proiectelor realizate în proporţie de peste 80%. Sigur că ne atârnă ca o piatră de moară achitarea datoriilor statului care le are față de furnizori, respectiv reducerea arieratelor existente și rata scadentă către FMI în suma de 5,1 miliarde euro a declarat Aurelia Cristea, deputat în circumscripţia electorală nr.13 CLUJ, colegiul uninominal nr.3

Președintele PSD Cluj amintește refacerea salariilor și pensiilor din 2012 și precizează clar, creșterile salariului minim din anul curent.

„Am promis refacerea salariilor și pensiilor diminuate acolo unde domnii Boc și Ungureanu au ucis speranța iar din 2013 salariile au fost reintregite  și pensiile au fost majorate. De asemenea salariul minim creste de doua ori în acest an, o dată la 750 de lei de la 1 februarie, iar apoi la 800 de lei de la 1 iulie.

Legea bugetului servește și ca un preambul al modernizării administrative, electorale și constituționale a României. Unul din proiectele de căpătâi pentru perioada imediat următoare este regionalizarea, care va acționa ca un suport pentru creșterea economică preconizată. Va trebui să utilizăm în acest sens fondurile de coeziune pentru a permite un proces de dezvoltare atât în interiorul regiunilor, cât și între regiuni, astfel încât să depășim decalajele care încă există astăzi și care ne dezvantajează pe toți în aceeași măsură. Nu există zonă geografică defavorizată în fața alteia, există doar proiecte naționale pe care trebuie să le susținem cu toții” a declarat președintele PSD Cluj, dl. Remus Lăpușan.

Biroul de Presă

PSD Cluj

Leave a Reply