Programele sectoriale ale USL, discutate la PSD Turda. S-a început cu Învăţământul!

La sediul PSD Turda a avut loc inaugurarea dezbaterilor pe tema politicilor sectoriale ale USL, pregătite pentru a fi puse în practică în cazul în care alianţa politică va câştiga alegerile din 2012.

Învăţământul a fost primul subiect supus dezbaterii cu membrii de partid, frecvenţa discuţiilor urmând a fi bilunară, cu abordarea tuturor tematicilor politicilor sectoriale, astfel încât social-democraţii să fie pregătiţi să discute cu electoratul variantele propuse de USL. Abordarea primului subiect nu a fost întâmplătoare, având în vedere că azi este sărbătorită Ziua Învăţătorului.

“O şcoală inovativă, o şcoală pentru cariera profesională şi pentru viaţă”, aşa se intitulează programul USL cu privire la educaţie. Un program care-şi propune extinderea învăţământului obligatoriu la 12 clase, aplicarea unor metodologii care să elimine provizoratul profesorilor la catedră, asigurarea educaţiei de bază pentru toţi cetăţenii, şanse egale de acces la educaţie, asigurarea accesului la internet rapid în unităţile de învăţământ, refacerea taberelor pentru elevi şi studenţi, corelarea mai eficientă a învăţământului cu piaţa muncii, asigurarea a 5% din PIB pentru învăţământ etc.

Iniţiativa prezentării si dezbaterii acestor programe a aparţinut presedintelui organizatiei PSD Turda, Cristian Matei, iar alături de membrii de partid, printre invitaţi s-au aflat şi femei din conducerea PSD Cluj, inclusiv preşedinta organizaţiei de femei judeţene, Mihaela Rozor.

 

Leave a Reply