Petre Pop aminteşte un proiect util Câmpiei Turzii care este blocat de PNL!

Petre Pop aminteşte un proiect util Câmpiei Turzii care este blocat de PNL!

Petre Pop aminteşte un proiect util Câmpiei Turzii care este blocat de PNL!

Un proiect important: ,,CENTRU DE COLECTARE A PRODUSELOR AGRICOLE, FRUCTE ŞI
LEGUME” CÂMPIA TURZII, care nu trebuie blocat!

Dacă dorim o dezvoltare sănătoasă și durabilă a zonei trebuie să investim în infrastructura ce deservește producătorii agricoli de pe valea Arieșului. În 2013, social democrații de la Cluj alături de cei de la Câmpia Turzii au gândit si initiat un proiect de amploare ,, Centru de colectare a produselor agricole, legume si fructe”, care, din păcate, este blocat politic. Colegii nostri liberali se fac că plouă, la ultima interpelare facută în sedința Consiliul județean Cluj, conducerea județului a fost incoerentă în explicații, ceva de genul o să vedem, o să căutăm fonduri UE…praf în ochi. După părerea mea, nu se dorește acesta investiție. De ce? Nu vor mușchii lor! Probabil vor invoca, după cum le e obiceiul, motive, nu e în regula terenul, ,,proprietate juridică”, metafore ce dau bine la presă, adică în loc să găsească soluții caută motive pentru a nu se face!

Motivele construirii unui astfel de centru sunt multiple. Unul dintre ele este necesitatea punerii la dispoziţia producătorilor agricoli din zona dinspre vărsare a Văii Arieşului, a unui punct de colectare și depozitare dotat cu aparatură de control a temperaturii, astfel ca legumele şi fructele perisabile să poată fi depozitate și vândute la preţuri care să le asigure acestora beneficiul necesar desfășurării activității agricole.
Astfel, acest punct de colectare ar putea fi un punct de plecare al distribuitorilor locali în vederea achiziționării și comercializării produselor în zonă.

Proiectul constă în realizarea pe amplasament a 3 obiective: C1- centru de colectare a produselor agricole legume și fructe, C2 – Copertină și C3- Tonetă de control. De asemenea, se realizează și amenajarea întregii incinte, cu suprafețe carosabile, locuri de parcare și spații verzi.
Momentan pe amplasament au loc periodic târguri de bunuri de larg consum și animale.

Valoarea totală a investiției 2.720.849 lei fără TVA.

Petre Pop- consilier județean

29386693_1867825426583082_2889617966141940097_n

Leave a Reply