OF PSD Cluj se alătură ONG-urilor de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Organizația de Femei a PSD Cluj se alătură evenimentelor organizate de ONG-uri de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, care promovează cauza persoanelor cu autism prin acţiuni menite să atragă atenţia cetățenilor asupra dificultăților generate de această afecţiune.

Autismul nu este o boală, este o condiţie a persoanelor ce au dificultăţi în comunicarea socială, în relaţionarea cu ceilalţi. Societatea de astăzi trebuie să conștientizeze apartenența acestor persoane la viața de zi cu zi a comunității, prin ariile de abilități speciale pe care le au și care trebuie cultivate. Ne propunem ca tot mai mulţi români să identifice diferenţa dintre boală, condiţie,  dizabilitate sau tulburare de dezvoltare. OF PSD Cluj va sprijini și pe mai departe evenimentele realizate cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului pentru a crește șansele de ameliorare a acestei condiții medicale. Susținem creșterea numărului de centre pentru recuperare și educare, astfel încât să se poată realiza o integrare socială cât mai firească a acestor persoane” a declarat Aurelia Cristea, președintele OF PSD Cluj.

Organizația de Femei a PSD Cluj trage un semnal de alarmă cu privire la numărul ridicat al copiilor regăsiți în această condiție medicală.

Autismul marchează destinul a peste 67 milioane de persoane din întreaga lume. Numărul copiilor afectaţi de TSA este mai mare decât al celor cu cancer, SIDA sau diabet. Din păcate, viața copiilor cu autism din țara noastră este „tratată” în multe cazuri cu ignoranţă şi indiferenţă. OF PSD Cluj se alătură și sprijină toate formulele de ameliorare a fenomenului autism, în România” a declarat Anca Mureșan, președintele OF PSD Cluj-Napoca.

Leave a Reply