Riscă Romania colapsul economic?

Adresată: Domnului Emil Boc- Prim Ministru al Guvernului Romaniei

De catre: Domnul senator Alexandru Cordoş

Circumscripţia electorală nr.13

Colegiul electoral nr.4, judetul Cluj

Şedinţa Senatului din data de 06.06.2011

Obiectul intrebarii: Riscă Romania colapsul economic?

Stimate domnule prim-ministru,

Conform declaratiilor recente ale unor membri marcanti ai  Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, AOAR, tara noastra se afla in pragul unui colaps economic. Acestia isi justifica afirmatiile prin faptul ca industria produce mai mult pe stoc, exporturile stagneaza din cauza supraevaluarii leului, iar investitorii straini sunt tinuti la distanta din cauza fiscalitatii excesive, mai mare decat in oricare din tarile din regiune.

Pe scurt,  in lipsa unor masuri adecvate de relansare economica, nu avem motive sa ne bucuram ca am iesim din recesiune, atata vreme cat criza persista.

Datele Eurostat vin sa confirme faptul ca exista motive serioase de ingrijorare. Romania a fost ultima tara din regiune care a iesit din recesiune, dupa 10 trimestre; datoria externa  totala a ajuns la 40% din PIB, adica 92,1 miliarde de euro si in acest an, numai dobanzile la imprumuturi se ridica la 6 milioane de euro pe zi.

Fata de cele de mai sus, vin si va intreb domnule prim-ministru:

– Cum raspundeti criticilor si preocuparilor legitime exprimate de AOAR?

– Ce masuri concrete va propuneti pentru asigurarea unei cresteri durabile  a economiei romanesti?

– Cum intentionati sa raspundeti solicitarilor imperative ale cercurilor de afaceri referitoare la necesitatea diminuarii fiscalitatii pentru atragerea investitiilor straine in tara noastra?

 

Leave a Reply