Cornel Itu: „Oameni serioşi la Bruxelles, nu caricaturi!”

Negocierea bugetului României în cadrul Uniunii Europene lasă loc arbitrariului. De fapt, ţara este la mâna lui Traian Băsescu, care o să susţină tratativele după cum îl duce capul. Până acum am contribuit la bugetul U.E. cu 7, 9 miliarde de euro şi am reuşit să accesăm doar 7,8 miliarde, din cele 27 alocate. Dacă ne gândim cum au fost folosite o parte din sumele atrase, nu avem motive de bucurie şi optimism.

Nu este normal, şi sigur nu e democratic în sensul în care democraţia reprezintă voinţa poporului, ca un om respins de majoritatea românilor să decidă viitorul financiar al ţării în cadrul U.E. În vară, 7,4 de români au hotărât că Băsescu trebuie să plece din funcţie. În numele cui vorbeşte el? Cu certitudine nu în numele celor 7,4 milioane, majoritatea votanţilor.

Scenele dinainte de începerea negocierilor, neînţelegerile preşedintelui cu primul- ministru Victor Ponta, au demonstrat încă odată, dacă mai era nevoie, că Traian Băsescu nu este capabil să conlucreze cu reprezentanţii grosului românilor, că-i sfidează jucându-se discreţionar şi cu interesul naţional. Este revoltător că o temă de-o asemenea amploare este tratată în regimul băşcăliei şi derizoriului de către un personaj care începe să semene tot mai mult cu Ceauşescu.

Alegerile din 9 decembrie sunt un pas pentru a scăpa de Băsescu, care-şi ştie doar propriul interes. Pentru a avea certitudinea unui guvern care să lucreze în favoarea României. Ţara are nevoie de oameni serioşi care s-o reprezinte la Bruxelles, nu de caricaturi.

Cornel Itu, deputat PSD

Leave a Reply