Modernizarea strazii Oasului – minciuna electorala preferata a fratiei politice PDL – UDMR

Pentru reparatia strazii Oasului din Cluj-Napoca in campania electorala, duduiau motoarele utilajelor, parea ca nimic nu le sta in cale, insa iata ca la doar o luna de la alegeri utilajele au fost retrase, fara ca lucrarile de reparatie sa fie finalizate.

Drumul este escavat si abandonat pe o parte, ametit de un asfalt neterminat pe cealalta, ornat pe tot parcursul de guri de canal prost dimensionate. In acest fel arata santierul, pentru care edilul municipiului Cluj-Napoca a luat decizia sa opreasca lucrul. A constatat ca ajung eforturile de pe strada Oasului si a decis sa schimbe prioritatile, sa abandoneze lucrarile si sa ceara executantului sa transfere utilajele spre alt obiectiv. De peste o saptamana, la ordinul primarului Emil Boc, executantul si-a retras toate utilajele din zona.

‘’Din globul de cristal unde a trait in ultimii ani, primarul Emil Boc avea senzatia ca lucrarile la acest drum sunt prea ample. Cum sa inteleaga primarul Emil Boc ca fara consolidari serioase nu pot fi evitate alunecarile de teren din zona. Sunt locuitori ai municipiului Cluj-Napoca condamnati sa traiasca in secolul trecut, sunt locuitori ai judetului, din comunele Chinteni, Vultureni, Panticeu, Recea Cristur, blocati in incercarea lor de a circula intre comuna lor si municipiul Cluj-Napoca. Oare astea nu se intampla tocmai pentru ca toata valea a devenit o vale cu administratii locale USL?’’– se intreaba retoric doamna Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni.

‘’Domnul primar Emil Boc si-a propus sa continue la Cluj modelul eternelor santiere neterminate ale Romaniei, model pe care cu sfintenie l-a urmat, pe vremea in care se afla la conducerea Guvernului Romaniei. A facut un petic de autostrada si a mutat apoi utilajele la un alt capat de drum. Mereu a inceput constructia unui lucru si apoi s-a indoit de oportunitatea sa. Modelul imprimat de domnul Boc, bazat doar pe inceputuri si abandonuri pe vremea in care se afla la Bucuresti, nu functioneaza aici acasa. Ii reamintim acestuia ca s-a intors la Cluj. Ii reamintim ca aici acasa, un lucru inceput trebuie dus la bun sfarsit. Ii spunem de asemenea domnului Boc sa vina pe aceasta strada sa vada ce a facut, dar cu mare atentie la un detaliu: pe strada Oasului din Cluj-Napoca, in mod sigur vara asta nu se poate purta alb’afirma consilierul municipal PSD doamna Claudia Anastase

‘’Predecesorul primarului Boc, colegul sau din PDL, domnul Radu Moisin anunta cu surle si trambite dupa o serioasa batalie politica pe bugetul administratiei ca au inceput lucrarile pe strada Oasului. A pregatit pentru candidatul Emil Boc panglici de campanie si pentru botezul unui sant mai reusit si a unui buldozer la turatie maxima, ori astazi, la doar o luna de la instalarea in fotoliul de primar, Boc a hotarat sa schimbe prioritatile, a ordonat executantului sa duca utilajele spre o alta lucrare cu care probabil isi imagineaza ca va mai strange cateva sederi acasa ale electoratului pregatit sa voteze pentru demiterea lui Traian Basescu la referendumul din 29 iulie’’– precizeaza presedintele PSD Cluj- Napoca domnul Mircea Jorj.

‘’Noi consilierii USL nu vom abandona acest proiect, pentru ca noi am luptat pentru refacerea acestei strazi in tot ciclul electoral, nu doar in campania electorala.

 Il somam public pe primarul Emil Boc sa iasa si sa raspunda in fata cetatenilor municipiului Cluj-Napoca, pe ce s-a bazat decizia sa de a intrerupe lucrarile pe strada Oasului,  care-i sunt ratiunile pentru care dispune dupa bunul sau plac modul de utilizare a banului public. Nu in ultimul rand ii cerem primarului Boc, sa asigure in regim de urgenta continuarea si finalizarea lucrarilor la acest obiectiv vital atat pentru viata locuitorilor din zona cat si pentru perspectiva unui oras care se doreste a intra cu sanse reale  in competitia capitalelor culturale europene.’’ a adaugat domnul Mircea Jorj.

Biroul de presă

USL Cluj

Leave a Reply