Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea: Cel mai bun lucru pe care poate să-l facă Traian Băsescu pentru protejarea și întărirea statului de drept este să plece de la Cotroceni

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a arătat că a votat în favoarea adoptării declarației politice prin care Parlamentul a solicitat demisia președintelui Traian Băsescu, în urma arestării preventive a fratelui acestuia, Mircea Băsescu.

“Am votat, în calitate de deputat, pentru adoptarea declarației politice prin care Parlamentul cere demisia președintelui Traian Băsescu, pentru că, în opinia mea, acesta a afectat grav credibilitatea celei mai importante istituții publice din România: cea prezidențială. Prin asocierea numelui său cu fapte de corupție extrem de grave, președintele a făcut un deserviciu imens românilor și României, în plan internațional. Mai grav, prin participarea sa la evenimente alături de membri ai clanurilor interlope, președintele a girat, practic, activitatea infracțională a acestora. Nu cred că instituţia fundamental care, prin Constituție, este principalul reprezentant al intereselor cetățenilor României, poate fi alăturată unor clanuri de interlopi”, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Cristea a mai spus că președintele nu mai poate vorbi, în aceste condiții, de protejarea statului de drept. “Traian Băsescu s-a prezentat întotdeauna ca un garant al respectării statului de drept. În acest moment, cel mai bun lucru pe care poate să-l facă pentru protejarea și întărirea statului de drept este să accepte să plece de la Cotroceni. În acest moment, președintele este principalul dușman al statului de drept, prin asocierea Președinției cu mediul infracțional”, a încheiat Cristea.

Parlamentul a adoptat miercuri, 25 iunie, cu 344 de voturi “pentru”, niciun vot “împotrivă” și 17 abțineri, o declarație politică prin care a cerut demisia președintelui Traian Băsescu, după ce fratele acestuia a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție.

Leave a Reply