Marcajul rutier – scump de parcă ar fi suflat cu aur alb. Ultimul tun al administrației Boc – Apostu

Urmaşul administrației Boc-Apostu pregăteşte un ultim tun din bani publici. Mâna dreaptă a lui Sorin Apostu în organizarea licitaţiilor trucate, actualul primar interimar, Radu Moisin, dublează suma alocată pentru refacerea marcajului rutier din oraş.

Dacă în perioada 2010-2011, Primăria Cluj-Napoca a acordat unei firme de casă a PDL contractul de retrasare a marcajelor rutiere contra sumei de 2,2 milioane lei, acum domnul Moisin, ne dovedește ce a învăţat de la fostul său şef, Apostu şi pregăteşte un contract, tot pentru doi ani de zile, dar în valoare de 5,3 milioane lei.

”Preţul acestor lucrări a crescut mereu în guvernarea locală Boc Apostu, deşi calitatea lucrărilor a rămas aceeaşi. Costul spoielii de pe asfalt a ajuns să se dubleze de la an la an, deşi după sezonul rece, o mare parte din semnalizarea rutieră de pe asfalt dispare, şi nimeni din Primărie nu verifică garanţiile oferite de firmele de casă ale PDL.” a precizat dl Marius Nicoară, candidat USL pentru Primăria Cluj-Napoca.

”Este foarte importantă aplicarea şi întreţinerea corectă a marcajelor rutiere de calitate, întrucât îmbunătăţeşte siguranţa în trafic, dar modul în care Primăria Cluj-Napoca a înţeles să se folosească de interesul public pentru alimentarea conturilor firmelor de partid este revoltător. Primarul interimar, Radu Moisin, pare pus pe jaf din banii publici, fără nici un fel de remuşcare; cinic, în numele clujenilor pregăteşte contracte grase pentru sponsorii PDL.” a adăugat dl Marius Nicoară.

Îi solicităm primarului interimar Radu Moisin, să dea dovadă de responsabilitate în cheltuirea banului public şi să nu dubleze suma pentru retrasarea marcajelor rutiere. În condiţiile în care suprafaţa asfaltată din oraş nu s-a dublat, iar costurile pentru marcaje speciale sau marcaje cu vopsea şi microbile nu s-au dublat nici ele, alocarea a peste un milion de euro pentru trasarea semnalizării rutiere pe următorii doi ani de zile nu se justifică. Mai mult chiar, Clujul a fost depăşit anul acesta de Oradea şi Timişoara, ale căror bugete locale sunt, pentru prima dată, mai mari decât bugetul oraşului nostru, dovada a managementului defectuos făcut de către administrația Boc – Apostu. Investiţiile din banii clujenilor trebuie atent prioritizate şi supravegheate pentru a evita procedura de umflare a preţurilor cu care ne-a obişnuit administraţia Boc-Apostu.

Biroul de presa USL Cluj

22 mai 2012

Leave a Reply