Investiții în sănătate. Spitalul Municipal Gherla are acum un Laborator de radiologie complet modernizat și dotat, cu sprijinul Primăriei și al Primarului Neselean Ioan.

Investiții în sănătate. Spitalul Municipal Gherla are acum un Laborator de radiologie complet modernizat și dotat, cu sprijinul Primăriei și al Primarului Neselean Ioan.

În 2011, Spitalul Municipiului Gherla a fost la un pas de desființare și comasare cu spitalul din Dej,  fiind scandalizată  opinia publică, care a considerat acest act o adevărată lovitură pentru serviciile medicale din oraș.

În 2017, Primarul Municipiului Gherla, Neselean Ioan, se preocupă cu mare chibzuință de funcționalitatea și calitatea serviciilor medicale ale Spitalului Municipal, atât de indispensabile atât pentru gherleni, cât și pentru persoanele din zonele limitrofe ale orașului.

Obiectivele Primarului Neselean Ioan, au în vedere înființarea unui  Serviciu Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, Înființarea unei Unități  de transfuzii sanguină, Modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Municipal, în acest sens a fost modernizat Laboratorul de Radiologie și dotat cu un aparat radiologic Apollo Ez, urmând și amplasarea și unui computer tomograf, donat de Asociația Întreprinderilor Italiene din Cluj-Napoca.

Inaugurarea Laboratorului de radiologie din cadrul Ambulatoriului Integrat de Specialitate a Spitalului Gherla, a avut loc Vineri, 15 Decembrie, și a fost organizată de către echipa Managerială a Spitalului și Medicul primar de radiologie Dr. Lumezeanu Bebe, în prezența Primarului Municipiului Gherla, Neselean Ioan, a doamnei Viceprimar Iulia Trif și a consilierilor locali, la eveniment fiind prezent și  domnul deputatul Cornel Itu, preocupat constant de bunul mers al administrației locale și de bine starea cetățenilor municipiului Gherla.

Renovarea laboratorului de radiologie și imagistică medicală, a fost un proces laborios, care a implicat placarea încăperii cu plăci de plumb pentru protejarea împotriva radiațiilor, dar și alte lucrări de consolidare și finisare și a costat 147232,18 lei alocați din bugetul local, aparatura medicală având o valoare de  650688.43 lei, de investiție bucurându-se un număr mare de beneficiari, laboratorul devenind un etalon și o mândrie pentru personalul spitalului, care speră că în viitor și alte laboratoare se vor bucura de o astfel de schimbare.

IMG_174425437282_1520786127997535_1082672650_n

Leave a Reply