Intrebare, Alexandru Cordos, Recensamantul populatiei


Adresată: Domnului Emil Boc – Prim Ministru al Romaniei

De către: Senator PSD, Alexandru Cordos

Circumscripţia: nr. 13

Colegiul : nr.4, Cluj

Şedinţa Senatului din data de: 24.10.2011

Obiectul intrebarii:  Recensamantul populatiei

 

Stimate domnule prim-ministru,  

In perioada 20-31 octombrie 2011,  populatia Romaniei este chemata sa participe la recensământul national, actiune organizata de Institutul National de Statistica, cu concursul principalelor institutii publice.

Este primul recensământ care se organizeaza in Romania dupa intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, iar INS ne asigura ca in organizarea lui s-a tinut cont de toate cerintele si standardele UE in domeniu.

Avand in vede unele controverse iscate deja in legatura cu modul in care se desfasoara acest proces, as dori sa va intreb, stimate domnule prim-ministru:

–      Care este ratiunea includerii unei intrebari legate de CNP al cetatenilor in chestionar, atat timp cat este de presupus ca Guvernul ar trebui sa detina deja o baza de date privind datele personale ale populatiei?

–      Cum se impaca ideea protejarii datelor personale ale cetatenilor cu obligativitatea declararii lor si, mai mult de cat atat, cu recurgerea la masuri sanctionatorii, respectiv aplicarea unor amenzi in cazul refuzului cetatenilor de a se conforma?

–      Puteti sa ne precizati daca solicitarea referitoare la declararea datelor de stare civila,  respectiv a CNP-ului, este prevazuta  in legislatia  UE si daca are un caracter obligatoriu?

 

 

Solicit raspuns scris.

Va multumesc,

Senator de Cluj, Alexandru Cordos,

Vicelider Grup Senatorial PSD

 

Leave a Reply