Interpelare Cornel Itu: “Clujenii, în fața unor noi provocări iredentiste”

Constat că strategia U.D.M.R., prin care se urmăresc obsesiv scopuri separatiste, ia forme noi, inedite, devine cu fiecare zi, tot mai provocatoare și mai agresivă.

În sprijinul constatării mele vin câteva dintre recentele acțiuni întreprinse de U.D.M.R. în Municipiul Cluj-Napoca. Este vorba de un sondaj promovat prin machete publicitare și printr-o serie de panouri scrise în limba maghiară,fără traducere, având un conținut inaccesibil populației majoritare și montate fără acordul și autorizația Primăriei Cluj.

După ce cu câteva zile în urmă un astfel de panou a apărut pe clădirea Camerei de Comerț și Industrie, bineînțeles fără acordul autorităților locale, recent a fost montat un nou panou cu două mesaje: ” Erdelyi Konzultacia ” ( Consultația Ardeleană) și ” Figyelűnk Egymasra ” ( Suntem atenți unii la alții) cu trimitere indubitabilă la ascuțirea vigilenței în raport cu celelalte etnii. Mă întreb cine și ce îi amenință pe conaționalii noștri de etnie maghiară în condițiile în care se bucură neîndoielnic de privilegii în raport cu populația română și cu celelalte etnii?

Panoul în cauză este montat pe un teren proprietate personală în Cartierul Nicolae Grigorescu, teren închiriat de către o societate maghiară. Proprietarul terenului, cetățean de bună credință, nu înțelege conținutul afișului, este în afara acțiunii întreprinse de cei implicați.

Se intenționează astfel, lansarea unui chestionar întreprins numai în rândul populației de etnie maghiară, prin care i se cere să-și exprime dorințele și așteptările ei din partea U.D.M.R., dar în același timp, prin conținutul acestor panouri li se sugerează respondenților idei separatiste, care pot degenera în situații conflictuale, potrivnice intereselor cetățenilor României indiferent de etnia lor. În definitiv, ce poate dori etnia maghiară decât ca U.D.M.R. – ul să rămână la guvernare pe vecie, iar U.D.M.R. are răspuns la această dorință, se pregătește din patru în patru ani pentru a-și alege partidul cu care va guverna.

Vă întreb Domnule Emil Boc în calitatea dumneavoastră de român, de Prim-Ministru și nu în ultimul rând de clujean :

 

  1. Aveți cunoștință de aceste acțiuni?
  2. Vă dați seama cui folosesc asemenea manifestări?
  3. Care este răspunsul dumneavoastră la aceste inițiative ilegale și provocatoare?
  4. Până la urmă mai înseamnă ceva pentru dumneavoastră Constituția României și respectarea ei, sau este un simplu text pentru amăgirea neamului?

 

 

Leave a Reply