Interpelare: Centura de Nord a municipiului Cluj-Napoca, Bulevardul Muncii-Apahida

Adresată: Domnului Emil Boc – Prim Ministru al Guvernului Romaniei

Doamnei Anca Boagiu – Ministrul Transporturilor si Infrastructurii

De catre: Domnul senator Alexandru Cordos

Circumscripţia electorală nr.13

Colegiul electoral nr.4, judetul Cluj

Şedinţa Senatului din data de 23.05.2011

Obiectul interpelarii: Centura de Nord a municipiului Cluj-Napoca,  Bulevardul Muncii-Apahida

 

Stimate domnule prim-ministru,

Stimata doamna ministru,

Anuntul autoritatilor ca centura de Nord a municipiului Cluj-Napoca va fi inaugurata pana la sfarsitul lunii mai, a provocat ample dezbateri pe plan local si national.  Aceasta centura este  deosebit de importanta pentru fluidizarea traficului din zona. Lucrarile s-au blocat pe anumite portiuni deoarece proprietarii de terenuri  aflate pe traseul centurii nu-si primisera banii aferenti exproprierilor.

Stimate domnule prim-ministru, asa cum ati fost sesizat deja – a se vedea comunicatul de presa (anexat interpelarii), cu care ma solidarizez pe deplin, din 23 mai 2011 al Organizatiei Judetene PSD Cluj, intitulat ”Centura de Nord a Clujului Bulevardul Muncii – Apahida. Inca un esec al Guvernarii portocalii”- acest proiect a fost folosit ca slogan electoral in preajma tuturor evenimentelor politice din ultimii  ani.

Fata de cele de mai sus, va rog sa imi precizati, stimate domnule prim-ministru si stimata doamna ministru:

– care este situatia cheltuielilor efectuate pana in prezent pentru executarea acestei lucrari, si sumele necesare pentru finalizarea ei?

– cum si, mai ales, cand intentionati sa rezolvati situatia exproprierilor legate de aceasta lucrare prin achitarea sumelor datorate proprietarilor de terenuri din zonă ?

– avand in vedere că termenul initial de finalizare a lucrarii era 2008, ce asigurari ne puteti da că eventualele intarzieri in achitarea datoriilor nu vor duce la o noua amanare a finalizarii acestei investitii?

Solicit raspuns scris.

Va multumesc,

Senator Alexandru Cordos,

Vice-Lider Grup Parlamentar PSD

 

Leave a Reply