Interpelare, Alexandru Cordos, Prioritizarea investitiilor

Adresată: Domnului  Emil Boc

Prim Ministru al Guvernului României

 

De către: Domnul Senator Alexandru Cordoş

Colegiul uninominal nr.4,

Circumscripţia electorală nr. 13, judeţul Cluj

Grupul Parlamentar PSD

Sedinta Senatului din data de: 24.10.2011

 

 

Obiectul interpelarii: Prioritizarea investitiilor

 

Stimate domnule prim-ministru,

 

 

In discursurile pompoase cu care ne-ati obisnuit din postura de sef al Guvernului, ati declarat totdeauna ca pentru Romania, cel mai important obiectiv sunt investitiile, de aceea, in anul 2012 va veti axa pe   “prioritizarea investitiilor si dirijarea banilor catre lucrurile care aduc plus valoare in economie”. Este stiut faptul ca la nivel national sunt peste 40.000 de investitii incepute, unele chiar din anii ’90, iar sute de milioane de lei se pierd anual pentru conservarea acestora. In unele declaratii, chiar recunoasteti  ca s-au facut investitii care constituie “greseli de neiertat”, spre exemplu parcuri construite in padure, greseli pentru care cineva ar trebui sa fie tras la raspundere.

Ne dati asigurari cu privire la importanta pe care guvernul o acorda relatiei cu investitorii care vor sa dezvolte sau sa extinda afaceri in Romania, dar in practica asistam cu uimire la exodul investitorilor, alarmati de fiscalitatea crescuta si de  lipsa unui cadru legislativ coerent in domeniu.

 

Stimate domnule prim-ministru, potrivit propriilor dvs. aprecieri, Guvernul va aloca, in continuare, de la bugetul de stat la capitolul investitii fonduri considerabile.

 

Fata de cele de mai sus, as dori sa va intreb:

–         Cum au fost utilizati, in mod concret, cele 33 de miliarde de lei investite de la bugetul de stat in anul 2010, respectiv cele 36 miliarde lei in 2011?

–         Care au fost obiectivele efectiv finalizate?

–         Pentru investitiile evaluate, in prezent, ca ne-rentabile, aveti pregatita o “strategie de iesire” vizand re-directionarea fondurilor spre obiective fezabile? Pentru aceste ultime cazuri, puteti sa ne precizati daca intentionati sa adoptati masuri impotriva managerilor din institutiilor de stat care se fac vinovati de proasta administrare a banului public?

 

 

Solicit raspuns scris.

Va multumesc,

 

                                              Alexandru Cordos

                                          Senator de Cluj,

      Vice-lider Grup Parlamentar PSD

 

Leave a Reply