Interpelare, Alexandru Cordoș: „ Înmatriculările autovehiculelor provenite de la companiile de leasing începând cu anul 2007”

GRUPUL PARLAMENTAR PSD
INTERPELARE
Adresată: Domnului Daniel Chiţoiu
Ministrul Finanţelor Publice
De către dl. senator: Alexandru Cordoş
Circumscripţia electorală: Nr. 13
Colegiul electoral: Nr. 4, jud. Cluj
Grupul parlamentar . PSD
Şedinţa Senatului din data de: 03-06-2013
Obiectul interpelării: Înmatriculările autovehiculelor provenite de la companiile de leasing începând cu anul 2007
Domnule ministru, autoritățile cer dovada plații unei taxe anterioare în cazul înmatriculării mașinilor rulate şi a celor transferate de la companiile de leasing la utilizatori odată cu încheierea contractului. Deoarece Fiscul nu are o evidenţă nominală a acestor plați din anii trecuți aceste înmatriculări sunt blocate.
În prezent ANAF nu are o evidenta din punct de vedere tehnic a încasărilor anterioare întrucât Fiscul n-a avut în timp obligația de administrare a acestor taxe, ci doar de colectare, iar contribuabilii nu au fost obligați să depună declarații că au efectuat acele plați. Aşadar sumele s-au vărsat într-un cont comun, ca taxe nenominale, fără a se menţiona explicit cine a plătit pentru taxa auto.
Domnule ministru, având în vedere cele prezentate vă rog să aveţi amabilitatea de a-mi preciza ce prevederi legislative veţi adopta pentru soluţionarea acestei probleme şi care este termenul de implementare?
Solicit răspuns scris.
Vă mulţumesc,
Senator
Alexandru CORDOŞ
Vicelider Grup PSD

Leave a Reply