Interpelare adresată ministrului Anca Dragu de către deputat PSD Aurelia Cristea

Interpelare adresată ministrului Anca Dragu de către deputat PSD Aurelia Cristea

Adresată: doamnei Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice

Întocmită de către: Aurelia Cristea, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ, Colegiul uninominal nr. 3

Subiect: ‘Panama Papers’, combaterea infracțiunii de evaziune fiscală

Stimată Doamnă Ministru,

Având în vedere dimensiunea globală a fenomenului numit ‘Panama Papers’ și efectuarea din partea multor guverne a demersurilor necesare investigării posibilelor fraude și încălcări ale legii vă solicit a ne comunica ce măsuri a luat Autoritatea Națională Anti-Fraudă privind combaterea marii evaziuni fiscal și, punctual, în acest caz ‘Panama Papers’.

De asemenea, subsemnata, în calitate de deputat, am susținut proiectul de schimb automat de date între Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și instituțiile bancare, care asigură o mai bună recuperare a prejudiciilor ca urmare a evaziunii fiscale, prin introducerea art.61 si 62 din Codul de Procedură Fiscală.

Articolele vizează obligativitatea instituțiilor și a altor persoane sau entități de a furniza informații către organul fiscal central, precum și a instituțiilor financiare de a furniza informații privind contribuabilii nerezidenți, coroborat cu prevederile tratatului de liber schimb de date fiscale și financiare între 52 de țări semnat la Berlin în data de 30 octombrie 2014.

Ca urmare, vă solicit să ne comunicați ce demersuri au fost efectuate până în acest moment de Autoritatea Națională Anti-Fraudă în vederea implementării acestor măsuri pentru combaterea infracțiunii de evaziune fiscală și a marii evaziuni fiscale.

Solicit răspuns scris la problema ridicată.

Vă mulțumesc,

Deputat Aurelia Cristea

06.04.2016

Leave a Reply