Incompetența și blazarea administrației Emil Boc – PNL provoacă pierderi de peste 700.000 lei!

Incompetența și blazarea administrației Emil Boc – PNL provoacă pierderi de peste 700.000 lei!

Incompetența și blazarea administrației Emil Boc–PNL costă buzunarul contribuabilului clujean, cel mai recent exemplu fiind Cluj Innovation Park SA, societate creată de primăria municipiului Cluj-Napoca cu scopul de a administra și dezvolta Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul Transfer, Evoluție, Antreprenoriat, Microintreprindere (TEAM) din zona Lombului, a cărui exercițiu financiar în 2015 s-a încheiat cu un rezultat net negativ în valoare de 710.874,56 lei.

„Emil Boc și vechii săi colaboratori din PD, apoi PNL, directorul general Alexandru Coroian și președintele CA, Cristian Haiduc manageriază un proiect care în fiecare an este dat ca finalizat la sfârșitul anului următor. Lucrările care trebuiau să se încheie la finele anului 2015, până la această oră sunt executate  doar 65%. Noul termen de finalizare este toamna lui 2016, dar și aici fiind vorba de finanțări din fonduri europene, banii cheltuiți după decembrie 2015 vor fi suportați din bugetul Consiliului Local” a declarat Horia Nasra, președintele TSD Cluj-Napoca.

Incompetența și blazarea administrației Emil Boc – PNL se poate citi și din RAPORTUL AUDITORULUI FINANCIAR INDEPENDENT, asupra situației financiare a Cluj Innovation Park SA, în data de 31.12.2015:

„Fără a exprima rezerve asupra situaţiilor financiare individuale atragem totuşi atenţia asupra unor aspecte ce privesc activitatea societăţii şi/sau prezentarea informaţiilor din acestea:

– obiectivele şi criteriile de performanţă din contractele de mandat nu au fost îndeplinite la 31.12.2015, iar indemnizaţiile aferente au fost plătite integral;

–           la 31.12.2015, societatea a înregistrat pierderi semnificative (-710.875 lei), astfel încât capitalurile proprii la această dată (775.157 lei) sunt sub limita legală ( mai mici decât jumătate din capitalul social), iar respectarea principiului continuităţii activităţii susţinută de conducerea societăţii (…) este dependentă în perioada următoare de finalizarea celor două proiecte CREIC şi TEAM, respectiv de o necesară şi posibilă majorare de capital a societăţii”.

„Emil Boc visează în fiecare an `Buftea de Cluj` sau `Hollywood de Cluj` și minte clujenii cu nerușinare. Cred că mai degrabă trăiește într-o telenovelă administrativă, o kahaani de Bollywood” a mai declarat Horia Nasra.

În concluzie, PSD consideră că edilul Emil Boc tebuie să-și asume bilanțul negativ al societății, alături de cei doi colegi ai săi din PNL și să ofere soluții pentru îmbunătățirea situației financiare, cât și pentru finalizarea Centrului Regional de Excelență pentru Industrii Creative.

Leave a Reply