Guvernul Ponta a fost și este corect cu mediul de afaceri

În ultimul an, cabinetul Ponta a luat măsurile necesare pentru a produce stabilitate și predictibilitate economică în România.

Având în vedere că încrederea în sistemul fiscal a fost un punct nevralgic, asupra căruia investitorii din România au atras atenția fiecărui guvern din ultimii 23 de ani, guvernul Ponta a redus birocrația fiscală, reducând numărul de taxe plătite de o companie.

„Am fost și suntem corecți cu mediul de afaceri. În ultimele 18 luni am făcut eforturi pentru identificarea corectă și plata arieratelor către privați, am rambursat TVA într-un timp cât mai scurt, am acordat plăți anticipate din buget pentru ca proiectele din fonduri europene pe POS CCE să meargă înainte, am continuat programele de stimulare a tinerilor întreprinzători, Programul Kogalniceanu, programul de GrowingUp și am redus presiunea controlului fiscal asupra agenților economici prin adoptarea Single Control Act, astfel încât o inspecție fiscală de fond pentru IMM-uri să se facă doar o singură dată la 3 ani” a declarat dl. Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Guvernul României a adoptat și Codul Insolventei, pentru a reduce hazardul moral determinat de procedurile laxe de până acum, Noul Cod al Insolvenței fiind o amenințare doar pentru rău-platnici!

„Spunem stop firmelor care atunci când au un control de la ANAF amenință cu intrarea în insolvență. România are o problemă structurală majoră cu cei care nu-și plătesc impozitele și taxele. Evoluția veniturilor din ultima execuție bugetară confirmă că fenomenul continuă și creează o vulnerabilitate majoră proceselor de consolidare fiscală și recuperare a creșterii economice potențiale de dinainte de criză” a mai completat dl. Remus Lăpușan.

PSD Cluj amintește că gradul de recuperare a sumelor datorate bugetului consolidat nu a depășit în ultimii doi ani procentul de 6%, rezultând un impact major asupra gradului      de colectare, în condițiile în care sumele înscrise la masa credală au crescut de la an la an, constatându-se efectiv o creștere explozivă la nivelul primelor 6 luni ale anului 2013, constituind echivalentul unei luni de încasări bugetare.

Leave a Reply