Grupul consilierilor locali PSD Cluj-Napoca: Haideti sa rupem blestemul admnistratiei clujene!

Grupul consilierilor locali PSD Cluj-Napoca: Haideti sa rupem blestemul admnistratiei clujene!

405344_115925138525242_411258498_nIn anul 2015, toti clujenii asteptam sa devenim centrul atentiei Europei pentru initiative, creativitate, imaginatie si nu in ultimul rand, pentru buna dispozitie. Cu toate acestea orasul nostru pare blestemat.

Avem un primar care a obosit de prea mult timp sa asculte sau sa mai faca ceva. Transmite prin intreaga sa stare, lipsa de apetenta pentru actiune, dialog sau dezbatere. Se ascunde de oameni si implicit de responsabilitate.

Avem un viceprimar, care in anul 2015, an in care suntem capitala europeana a tineretului, instiga explicit si fara echivoc, tinerii clujeni de etnie maghiara la nesupunere civica si angajarea a 1000 de procese cu administratia publica locala, pe care insasi domnia sa o reprezinta.

E normal sa vorbim despre drepturi colective si individuale, e normal sa luptam pentru fiecare crez al nostru, dar nu e normal sa strivim si litera si spiritul legilor nationale si europene, care au fost create pentru a trai cu totii in armonie, asa diferiti cum suntem.

Haideti sa incepem de undeva, daca domnul primar e prea obosit, inclusiv pentru a va mai observa actiunile: plecati din administratia clujeana doamna viceprimar, pana nu e prea tarziu pentru noi toti, daca va regasiti mai bine in vocea societatii civile, daca ati ajuns sa gasiti prea mare si impovaratoare raspunderea cu care ati fost investita. Abandonati scaunul administrativ al deciziilor asumate daca nu sunteti in stare sa reprezentati clujenii si sa respectati institutia publica in care semnati statul de plata.

Nu acceptam zidurile ridicate de rodul imaginatiei dumneavoastra, doamna viceprimar. Incetati sa actionati doar pentru subiecte pe care singura vi le creati, pentru a va justifica necesitatea.

Scaunul de primar sau viceprimar, nu inseamna un loc de munca obisnuit, inseamna daruire, inseamna respect total, inseamna capacitate administrativa, inseamna in mare masura puterea de a decide rational nuantele destinului nostru si al copiilor nostri, indiferent de etnie.

Daca instigati hotarata din scaunul de viceprimar la initierea a 1000 de procese impotriva primariei, pentru nerealizarea placutelor bilingve, cand la Cluj-Napoca se gasesc in lucru placute in cinci limbi de circulatie europeana, cred ca nu intelegeti rolul de reprezentare pe care il aveti in primaria clujeana.

Va cerem si va asteptam demisia doamna viceprimar, atat pentru confortul pe care il veti avea, neingradit de prevederi legale si administrative, intre acele 1000 de voci ale societatii civile, cat si pentru confortul pe care ni-l creati noua daca nu suntem nevoiti sa parcurgem demersul legal de demitere a dumneavoastra.

Leave a Reply