Fondul de rezervă al Guvernului – sac fără fund pentru primarii PD-L

USL Cluj constată, fără prea multă surprindere, că premierul Mihai Răzvan Ungureanu se conformează politicii de partid şi de stat potrivit căreia de fondul de rezervă la dispoziţia primului ministru trebuie să beneficieze doar anumiţi primari. Dovada este cea mai nouă  Hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. Prin acest act normativ judeţului Cluj i-au fost repartizate 18,3 milioane de lei din care doar 620.000 de lei, adică puţin peste 3%  revin celor 40 de comune  conduse de primari aparţinând PNL şi PSD.

În acest context, nu putem decât să remarcăm faptul că premierul Ungureanu a fost prins în hora electorală a PD-L cedând presiunii teritoriului şi deschizând traista guvernamentală pentru sacul fără fund al primarilor PD-L. „Suntem intrigaţi de schimbarea bruscă a executivului faţă de împărţirea banilor în teritoriu, de la o săptămână la alta, dar şi de modul în care s-au realizat aceste alocări în funcţie de <necesităţile comunităţilor locale>. Este important de reţinut că USL Cluj nu sprijină construcţia unor săli de sport în pădure şi cere autorităţiilor ca fondurile să fie împărţite echitabil şi nu în funcţie de culoarea portocalie a carnetului de partid. Cred că premierul s-a „contaminat” şi minte asemeni predecesorului său. Este inadmisibil să nu bagi în seamă deloc proiectele şi necesităţile a jumătate din comunele din judeţ, plus municipiul Dej, conduse de primari PNL şi PSD şi să aloci peste 96% din fondurile pentru Cluj primarilor PD şi UDMR ” a declarat dl Horea Uioreanu, deputat PNL Cluj.

„Premierul Ungureanu a cedat şantajului exercitat de greii PD-L asupra sa privind alocarea de fonduri către primăriile PD-L, din fondul de rezervă al Guvernului. Îi cerem din nou premierului să nu împartă fondurile discreţionar, ci în funcţie de nevoi, amintindu-i că cel puţin în acte este premierul României şi nu liderul vreunei clientele politice. Dacă doreşte să fie credibil ca premier „independent”, Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să ţină cont de nevoile tuturor cetăţenilor, nu doar de ale celor din localităţile conduse de PD” a declarat dl Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.

 

Biroul de Presa USL Cluj

8 aprilie 2012

 


Leave a Reply