Florin Cîțu nu impune austeritate doar la nivelul României, ci și în interiorul alianței de guvernare.

Florin Cîțu nu impune austeritate doar la nivelul României, ci și în interiorul alianței de guvernare.

Revocarea, din păcate, vine mult prea târziu pentru România.
România a suferit, în ultimul an, într-un mod mult mai dramatic din cauza incapacității și a conflictelor din interiorul coaliției de Guvernare, decât din cauza pandemiei. PSD a înaintat în Parlament, încă de la începutul anului, în repetate rânduri, moțiuni simple pentru demiterea lui Vlad Voiculescu, semnalând incapacitatea clară de gestionare și manageriere a sistemului sanitar în situația pandemică și necesitatea demiterii din funcția de Ministru al Sănătății.
Demiterea lui Vlad Voiculescu a fost cerută inclusiv de membrii din alianță, de cei de la PNL,însă încăpățânarea guvernanților de a-l menține pe acesta în funcția de Ministru al Sănătății, în pofida numeroaselor tragedii, gafe și aberații ne-a arătat că pentru actuala coaliție menținerea acestuia la putere a fost mai importantă de cât bunăstarea cetățenilor din România.
Analizând ultimele evenimente și modul de guvernare a partidelor PNL-USR-UDMR
se poate observa cu ușurință că această revocare reprezintă, de fapt, o consecință a jocului politic din interiorul coaliției.
Este trist să constatăm faptul că nu suferința românilor, a familiilor indurerate, a
pacienților lăsați de izbeliște și a pierderii încrederii în sistemul sanitar l-au determinat pe Florin Cîțu să facă această revocare ci mai degrabă subminarea autorității, a fost factorul declanșator. Florin Cîțu nu impune austeritate doar la nivelul României, ci și în interiorul alianței de Guvernare. Declarațiile și planurile realizate în ultimele zile de către Ministerul Sănătății contrazic fățiș minciunile pe care Cîțu le afișează public, lucru care aparent, contravine strategiei politice a premierului. A fost mai mult decât necesară această revocare, însă condițiile realizării ei sunt îndoielnice. Din punctul meu de vedere, și cred că al oricărui cetățean român, este necesar să avem în funcții de conducere oameni capabili, cu expertiză, ce să guverneze pentru bunăstarea cetățenilor, mai ales că în aceste vremuri ne confruntăm cu o criză pandemică, iar sistemul sanitar este suprasolicitat.
Nu sunt în măsură să fac o propunere, dar vreau să le amintesc guvernanților că sunt acolo să ajute oamenii, că îi reprezintă și că este necesar să ia decizii logice și pertinente bazate pe nevoile acestora nu pe jocurile politice din interior, așa cum ne tot demonstrează de când s-a format Coaliția.
Chiar dacă PSD se află în opoziție, rămânem vocea poporului și vom continua să luptăm pentru bunăstarea cetățenilor, aducând în fața guvernanților argumente bazate pe nevoile acestora ca alternativă la deciziile de Guvernare.

Alexandru Cordoș
Președinte PSD Cluj

Leave a Reply