FAKE NEWS! Modificările regulamentului Camerei Deputaților NU AFECTEAZĂ DEZBATERILE

FAKE NEWS! Modificările regulamentului Camerei Deputaților NU AFECTEAZĂ DEZBATERILE

FAKE NEWS! Modificările regulamentului Camerei Deputaților NU AFECTEAZĂ DEZBATERILE

FAKE NEWS! Modificările regulamentului Camerei Deputaților NU AFECTEAZĂ DEZBATERILE, ci vizează doar procedurile de vot ulterioare dezbaterii. Nu se modifică nimic în privinţa perioadei de dezbatere a unui proiect de lege.

NU SE REDUCE NICIUN MINUT DIN TIMPUL ALOCAT PENTRU DEZBATEREA PROIECTELOR DE LEGE. Se simplifică doar votarea amendamentelor, nu dezbaterea lor.

Procedura propusă este similiară cu cea din Parlamentul European. Dacă amendamentele sunt RESPINSE în COMISIE, ele nu mai sunt supuse la vot în plen.

Text adoptat – ”După ce timpul de dezbatere stabilit în funcție de complexitatea raportului a fost epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele de şedinţă supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaţilor prezenţi, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma iniţială”.

Modificarea a fost propusă pentru a permite adoptarea bugetului de stat pentru anul 2018, după ce Opoziţia a depus aproape 4.000 de amendamente, pentru a bloca adoptarea legii și pentru a bulversa programul de guvernare pentru anul viitor.
Deputat Horia Nasra

Leave a Reply