Facturile la curent și gaz revin la un nivel  suportabil

Facturile la curent și gaz revin la un nivel suportabil

Soluțiile pe care PSD le-a propus și pentru care a insistat, devin decizii ale Executivului: facturile la curent și gaz revin la un nivel suportabil.

Cât vor plăti consumatorii

La electricitate
📍 Pentru consum lunar de până-n 100 kwh se aplică un tarif social de 0,68 lei/kwh, TVA inclus; beneficiari, 4 milioane de gospodării.
📍 Pentru consum lunar între 100 și 300 de kwh se aplică un tarif de 0,8/kwh, TVA inclus; beneficiari, 4 milioane de gospodării.
📍Pentru clienți non-casnici, IMM-uri, instituții publice, spitale, școli, grădinițe, primării, universități, ONG-uri, tariful va fi unic, de 1 leu pe kwh.
📍 Impactul bugetar pentru electricitate, până la finalul acestui an, este 9,16 miliarde lei.

La gaz
📍Pentru consumul casnic, de până la 1.200 metri cubi/an, tariful este de 0,31 lei/kwh.
📍Pentru consumatorii non-casnici se aplică un tariful de 0,37 kwh.
📍 Impactul bugetar pentru gaz, până la finalul acestui an, este de 5,3 miliarde de lei.

Alte măsuri
📍Până la sfârșitul acestui an consumatorii NU vor mai plăti contravaloarea certificatelor verzi; valabilitatea lor se prelungește
📍Rata profitului furnizorilor, din activitatea de furnizare electricitate/gaz, va fi de maximum 5%.
📍 Pentru descurajarea tranzacțiilor repetate ( achiziției și vânzării speculative) se introduce un impozit suplimentar pe activitatea de trading, pe piața din România.

✅ Pachetul de măsuri anunțate trebuie acum adoptat cât mai repede de Guvern, pentru ca toți consumatorii –atât cei casnici cât și agenții economici – să aibă garanția că și după 1 aprilie vor fi scutiți de șocul altor scumpiri!

Leave a Reply