Discursul primarului Lucia Suciu la inaugurare a 2 km de drum comunal, în satul Feiurdeni, comuna Chinteni

      Hristos a Inviat !

In aceste zile , cand sufletele noastre s-au deschis , pentru a primi lumina sfanta a Invierii Domnului nostru Isus Hristos , intreaga crestinatate se indreapta mai mult spre Dumnezeu , Biserica si familie , iar oamenii devin mai buni , mai senini , mai intelegatori.

Azi , indraznim sa intram si noi in marea dumneavoastra familie si sa ne bucuram impreuna de ce-a de-a doua zi de Paste.

          Nu este o surpriza pentru nimeni sa afirm si acum ca satul Feiurdeni si locuitorii sai au fost apropiati inimii mele inca de pe vremea cand nu eram Primarul comunei Chinteni.

Chiar daca gurile rele sau criza economica prin care inca trecem v-au dat de inteles uneori ca problemele dumneavoastra nu ar fi importante pentru noi , va asigur ca , atat eu cat si Consiliul Local Chinteni am tinut cont intotdeauna de necesitatile acestei localitati si am incercat sa le includem in proiectele prioritare ale comunei .

Imi permit sa ma intreb totusi si chiar sa va intreb, oare unde sunt toate acele personae care cu surle si trambite va promiteau in urma cu cateva luni , ca vor veni si vor schimba totul in Feiurdeni. Am convingerea, ca de la momentul marilor promisiuni si pana azi, nici macar nu au mai tercut pe aici. E o dovada in plus ca Lucia Suciu nu minte: a promis, a realizat.

Sa nu uitam ca, de la numirea mea in cel de-al patrulea mandat, nu a trecut nici macar un an.

          Stim cu totii ca drumurile pline de noroaie , aproape inpracticabile , in contextul unor precipitatii abundente , au reprezentat o problema cruciala a Feiurdeniului.

Pentru rezolvarea ei , Consiliul Local, la propunerea Primarului, a aprobat elaborarea proiectului denumit  “ MODERNIZAREA DRUMULUI COMUNAL DC 147 PADURENI- FEIURDENI SI ULITE IN LOCALITATEA FEIURDENI “ , proiect realizat de firma S.C. SENIOR INFO . Pe aceasta cale ii multumesc pentru colaborare D-lui Ing . Seni Ioan Gorita.

          Aceasta investitie a fost executata in etape , incepand cu anul 2009.

          Astfel , lucrarile au fost executate initial de firma SC CONSINIT SRL din Zalau si s-au ridicat la valoarea de 330.000 lei .

          Au fost continuate in anul 2011 de firma SC SOMESUL CALD SRL si s-au ridicat la valoarea de 60.000 lei .

Finalizarea lucrarilor, a avut loc la inceputul acestui an si se datoreaza firmei SC ESCO M  IMPORT – EXPORT SRL, firma condusa de domnul Felician Minzat . Valoarea de executie a lucrarilor din acest an este de 861.450 lei .

          Drumul comunal care face legatura intre localitatile Padureni si Feiurdeni este acum un drum asfaltat , un drum trainic , care se poate inscrie in cerintele secolului XXI .

          Va asigur ca nu ne vom opri aici , dat fiind faptul ca un alt mare proiect , finantat din fonduri europene , va fi pus in executie in curand. Astfel , drumul pana la Campenesti, in lungime totala de 2810 m , va fi asfaltat , valoarea lucrarilor fiind de 2.988.356 lei fara TVA.

          In mod cert, vom gasi o solutie si pentru strazile laterale si podete, asa cum am gasit-o si in celelalte sate ale Comunei.

          Introducerea retelei de apa potabila si a retelei de canalizare, sunt alte doua proiecte a caror punere in executare a inceput de cateva luni. Valoarea locrarilor executate pana in prezent, este de 15.000 euro ,pentru reteaua de apa si 30.000 euro , pentru reteaua de canalizare.

          Sunt doua lucrari foarte mari , ale caror valori de executie sunt pe masura : 5.386.076 lei pentru reteaua de apa si 8.502.239 lei pentru reteaua de canalizare.

          Multumim tuturor celor care au facut posibila realizarea si executarea acestor proiecte si in mod special d-lui Felician Manzat care a dat dovada de multa seriozitate si competenta in derularea acestui proiect.

          Gandul meu se indreapta inevitabil spre domunl Remus Lapusan ,domnul Oleleu Ioan si intreaga echipa a PSD. Dar cine sunt domnii Remus Lapusan si  Oleleu Ioan? Va raspund tot eu, pentru a va da ocazia de a-i cunoaste si pentru a-i primi cu adevarat in familia noastra: Domnul Remus Lapusan este Presedintele Organizatiei Judetene a PSD Cluj ,liderul de grup a consilierilor Judeteni iar Domnul Oleleu Ioan este Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj si Secretarul General al Organizatiei Judetene PSD Cluj, oameni de mare omenie pentru care oamenii si problemele lor reprezinta principala prioritate. Alaturi de dansii am muncit zile la rand pentru proiectele Comunei Chinteni. Nu a contat nici ziua, nici ora, nici daca era o zi de sarbatoare sau o zi de lucru obisnuita, ne-au fost permanent alaturi.

          Permiteti-mi sa le multumesc din suflet si sa ii asiguram ca si noi la randul nostru le vom fi alaturi, atunci cand ne vor cere sprijinul. Totodata vreau sa le multumesc colegelor si colegilor din Primaria Chinteni pentru zilele si noptile petrecute alaturi de mine in primarie , numai din dorinta de a realiza aceste proiecte .

          Va asigur ca prin pasi marunti si multa rabdare , finalizarea tuturor proiectelor mentionate anterior, va transforma atat localitatea Feiurdeni , cat si viata dumneavoastra.

          Indraznesc sa va promit, si azi ca, zi de zi, eu ma ocup de problemele dumneavostra, iar ceea ce am promis in campania electorala voi realiza.

          Au fost si unii care v-au sfatuit sa nu mai votati echipa Luciei Suciu, pentru ca vor veni altii mai buni, dumneavoastra nu a-ti vrut sa ii ascultati, iar eu va multumesc acum, tuturor celor care mi-ati dat votul. Tin neaparat sa va multumesc, aici si acum, deoarece de la castigarea celui de- al patrulea mandat, nu am reusit sa ne intalnim intr-un cadru atat de festiv.

          Si pentru ca sarbatoarea aduce sarbatoare , am pregatit pentru dumneavoastra multe surprize care sa faca aceasta zi cu adevarat speciala.

Leave a Reply