Parlamentari


Cornel_ituCornel ITU – Deputat

Cel mai longeviv deputat din județul Cluj

Cornel Itu a fost elev la Școala Generală Avram Iancu și la Colegiul Național Andrei Mureșanu din municipiul Dej; devine apoi absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, cu diplomă de inginer. Reîntors în orașul natal, devine angajat la Someș S.A.unde parcurge toate etapele, de la stagiar la șef secție, coordonator la Uzina Mecanică, iar în 2002 ajunge director general al societății.

Pe data de 01.02.1996 se înscrie în Partidul Social Democrat, unde ocupă funcțiile de președinte al Organizației Municipale PSD Dej, Prim-vicepreședinte al Organizației Județene PSD Cluj, fiind și membru în Consiliul Național al partidului.

A ocupat mai multe funcții publice: Consilier Local la Dej între 2000-2004; Consilier Județean la Cluj între 2004-2008; din 2008 este membru al Camerei Deputaților. Este membru al Comisiei Economice de Reforma și Privatizare din Camera Deputaților si al Delegației Parlamentului României la Inițiativa Central-Europeană – Dimensiunea Parlamentară. Face parte, de asemenea, din Grupurile Parlamentare de Prietenie cu Serbia, Islanda și Polonia.

Gabriel Horia NASRA – Deputat

nghAbsolvent  al Facultății de Istorie din cadrul Universității București în 2007, apoi al masterului de „Antropologie, socio-antropologie, filosofie, istorie modernă, istorie contemporană” din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca.

În anul 2008 a intrat în Partidul Social Democrat în campania poetului Adrian Păunescu care candida la Senat în nordul județului Hunedoara.

Din iunie 2012 până în iunie 2016 a fost purtător de cuvânt al PSD Cluj,  președinte al TSD Cluj-Napoca și președinte al PES Activists Cluj.

Deputatul social-democrat a fost membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, în prezent fiind vicepreședinte al comisiei de politică externă.

Fost consilier local al municipiului Cluj-Napoca, deputatul Gabriel Horia Nasra a fost președintele PSD Cluj în intervalul iulie 2016 – septembrie 2019.