Declaratie politica, Alexandru Cordos

Stimate colege, stimati colegi

 

Curtea de Apel Cluj a dispus saptamana trecuta trimiterea in arest preventiv, pentru 29 de zile, a domnului Radu Bica, vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj si vicepresedinte al Organizatiei PDL Cluj, sub acuzatia de luare de mita, pentru atribuirea unor contracte de mentenanta pe stadionul “Cluj Arena”.

Faptele prezentate ne obliga, stimati colegi, sa constatam  cu amaraciune ca,  in judetul Cluj,  ca si in celelalte localitati “portocalii” de altfel, este tot mai vizibila goana dupa imbogatire a alesilor locali cu aceasta “culoare” politica.

Pe de alta parte, nu putem sa nu apreciem ca justitia isi face datoria, procedand la verificarea legalitatii contractelor atribuite firmelor “de casa” ale PDL. Speram ca acest exemplu sa nu ramana singular, ci sa urmeze multe altele, macar pentru motivul ca exista destule afaceri dubioase desfasurate de “baietii destepti portocalii” din Cluj.

Clujul avea oricum o imagine negativa din cauza slabei prestatii economice a Guvernului Boc pentru a mai avea nevoie si de eticheta de “oras al spagii”! Presa a publicat frecvent materiale despre numeroase nereguli in lucrarile publice si licitatiile derulate. Asteptam, de asemenea, sa fie verificate contractul si lucrarile pentru centura Valcele-Apahida, unde costurile au ajuns la sume astronomice, o sosea cu doua benzi fiind construita la pret de autostrada si aceasta cu mari intarzieri.

Respectam prezumtia de nevinovatie care poate fi invocata in cazul  lui Radu Bica, dar ancheta in care este implicat acesta aduce grave prejudicii de imagine Consiliului Judetean, impotriva caruia exista oricum indicii serioase ca s-ar fi implicat in derularea unor investitii controversate,  avand scopul precis de “sifonare”  a banului public, aspect favorizat, printre altele si de faptul ca, intamplator sau nu, Consiliul, dominat de aceeasi culoare portocalie,  a “omis” sa stabileasca prioritati clare in investirea fondurilor publice de care dispune.

Stau si ma intreb,  stimati colegi, de ce “majoritatea pedelista” din Consiliul judetean Cluj nu s-a gandit sa finanteze, de exemplu, Spitalul Regional de Urgenta, obiectiv de o importanta majora pentru intreaga zona?

Stimati colegi, nu pot sa inchei inainte de a va reaminti ca Radu Bica era viitorul candidat PD-L pentru colegiul uninominal nr. 9, la viitoarele alegeri partiale ce urmeaza a fi organizate.

Acest lucru,  constituie, de fapt, o ilustrare vie a modului in care PD-L-ul isi propune sa faca politica la nivel local, mai precis sa desconsidere interesele comunitatilor locale, abordare pe care noi o respingem cu fermitate si la care nu vrem sa ne facem in niciun fel partasi.

 

Alexandru CORDOŞ

Vicelider Grup PSD,

Leave a Reply