Declaraţie de presă, Alexandru Cordoș – 15.07.2011

MINCIUNA GUVERNANTILOR “ARE PICIOARE SCURTE” IN PRIVINTA FONDURILOR EUROPENE

La 13 Iul 2011, Scrisoarea presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, catre premierul Boc dezvaluie realitatea cruda a laudelor desarte cu care se impauneaza premierul: “Comisia ramane foarte preocupata de nivelul foarte scazut al absorbtiei financiare, ce a atins doar 3% (!!!)

Daca luam in considerare faptul ca dl JM Barroso este coleg de familie politica cu cei din PDL si nu ar avea de ce sa falsifice realitatea in defavoarea supusilor domnului Basescu, atunci minciuna Guvernului care ne spune un alt procent ( unul de 4 ori mai mare) nu are decat o singura solutie – DEMISIA!!!

Prin logica faptelor, daca primul ministru isi alege ministri incompetenti sau nu reuseste sa-i conduca asa cum trebuie, asta nu insemna ca si primul ministru este incompetent ? In acest context, eliminarea ministrilor neperformanti anuntata pentru iulie 2011 se impune ! Cand se va face oare, daca se face ?

Ce zic responsabilii romani de asta? Mai poate sustine dna Udrea ca absorbtia a ajuns la 17% ? Asta spunea acum 3-4 saptamani la o emisiune TV.

O alta intrebare isi cauta raspunsul : cum sa aiba Romania specialisti in absorbtia fondurilor europene daca absolventii de managementul proiectelor ies specialisti in marketing strategic ?.

Dupa ce anul trecut Guvernul Boc a taiat salarii, a pus CAS la amaratele de pensii, a taiat ajutoare sociale motivand ca tara nu are bani (!!) constatam cu stupoare ca miliardele de Euro zac la CE si ii vom pierde datorita acestor incompetenti!!!

Domnii Basescu si Boc se lauda ca au luat masurile necesare anticriza ca “nu mai avea tara bani”, dar nu spun cum zeci de miliarde Euro sunt pierduti de Romania, care in schimb contribuie anual indiferent cat absoarbe cu sume de peste 1 miliard Euro!!! Adica, e contributor NET, fara nici o sansa sa schimbe situatia!!!! Contributor net, cand obiectivul aderarii era tocmai micsorarea distantei dintre Romania si tarile membre ale UE, din toate punctele de vedere si mai ales economic!!! Mai mare masura a incompetentei acestor guvernanti nu se poate. Dl Boc dezinformeaza cand vine vorba de fondurile de la CE, dar REZULTATELE=ZERO.

Scrisoarea domnului Barosso arata clar cata incompetenta e la guvernarea de la Bucuresti.: “Reiterez angajamentul si deplina disponibilitate a serviciilor mele pentru a asista autoritatile nationale relevante in acest context dificil.

Asadar, ne-a fost oferit ajutor (probabil specialisti UE) si Boc a facut ce stie el mai bine : NIMIC !

Tarile care initial au avut probleme cu atragerea fondurilor europene au acceptat asistenta unor experti straini. Asa a facut Polonia, asa a facut recent si Bulgaria. De ce refuzam acest ajutor cind situatia Romaniei e asa de dificila? Cred ca nu e vorba numai de incompetenta, ci de rea vointa.

Si bulgarii si cehii si ungurii si polonezii au reusit!! Numai Romnaia nu este in stare, la aproape 7 ani de la aderare!!

Este de notorietate faptul ca actualii guvernanti si-au pus neamurile si copiii si nepotii si nasii si finii la stat pe functii si stau bine mersi, contribuind numai la propria prosperitate!!!

Dati-va demisia si lasati pe altii care  isi pot permite sa valorifice asemenea oportunitati. Situatia a devenit intolerabila!

Sa traiti bine! Ne urau promotorii MODERNIZARII Romaniei?…..iata rezultatele modernizarii , faptele spun de 1000 de ori mai mult decat vorbele! Aceasta este modernizarea portocalie a Romaniei!

Alexandru CORDOŞ

Vicelider Grup PSD

Secretarul Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială a Senatului Romaniei

Senator de Cluj

 

 

Leave a Reply