Declaratie de presa – 06.01.2011 – Esecul aderarii Romaniei la spatiul Schengen

Biroul de presa al PSD Cluj face urmatoarea declaratie de presa:

,,Esecul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen conform calendarului propus demonstreaza inca odata ca actuala putere nu a fost nici pe departe pregatita sa intre la guvernare pentru interesul cetatenilor ci doar pentru interesele clientelare, de grup. Asa cum s-au obisnuit inca din primele zile ale preluarii puterii, guvernantii gasesc la orice explicatii politicianiste, dar nu fac nimic concret pentru ca obiectivele importante ale tarii sa poata fi duse la bun sfarsit. Singura lor preocupare este de a-si servi clientela politica prin contracte generoase din bugetul statului, proiectele vizand modernizarea si racordarea Romaniei la spatiul european ramanand uitate undeva  intr-un sertar.

Responsabilitatea esecului revine in intregime partidelor de guvernamant, primului ministru si ministrilor cu atributii in pregatirea Romaniei pentru aderarea la Spatiul Schengen. Tocmai de aceea consideram ca se impun a fi luate masuri impotriva celor care se fac vinovati, altfel lipsa de credibilitate de care se ,, bucura” Romania va continua sa fixeze asupra noastra eticheta de ,,tara de mana a doua’’.

Este momentul, sa se procedeze de urgenta la schimbarea modului de lucru si a felului in care sunt tratate chestiunile importante pentru tara. Politicienii care, poate nu stiu si nici nu vreau sa faca ceva pentru cetatenii acestei tari trebuie sa plece pentru ca au facut deja prin inactiunea lor destul rau Romaniei si cetatenilor ei.’’ a declarat Dl. Remus Lapusan, presedinte al PSD Cluj.

Cluj Napoca, 06.01.2011

Leave a Reply