Cornel Itu: Protecţia socială este una dintre coordonatele programului politic al PSD

Cornel Itu: Protecţia socială este una dintre coordonatele programului politic al PSD

00081354_largeProtecţia socială este una dintre coordonatele programului politic al PSD, asumată şi dovedită constant de-a lungul anilor. Cu sprijinul Grupului Parlamentar al PSD, Camera Deputaţilor a adoptat în cadrul şedinţei de plen care a avut loc miercuri, 20 mai 2015, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.65/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, prin care alocaţiile copiilor cu vârste cuprinse între 0-18 ani au fost majorate de la 42 de lei la 84 de lei. De prevederile noului act normativ vor beneficia aproape 4 milioane de copii din România.

Prin acest act normativ, al cărui coiniţiator sunt, se asigură o mai bună protecţie socială copiilor, care reprezintă viitorul României, promovând în acelaşi timp participarea şcolară a minorilor.

PSD promovează o politică orientată spre protecţia socială a copiilor, în acest context amintim că anul trecut, la iniţiativa Guvernului Ponta, a fost majorată cu 42 de lei per copil alocaţia pentru sprijinul familiilor cu venituri reduse. Astfel, pentru circa 500.000 de copii, din 284.000 de familii, alocaţia a fost dublată. De asemenea, în cursul anului trecut, pentru 20.000 de copii aflaţi în sistemul special de protecţie a fost majorată alocaţia de la 97 lei la 440 lei.

Atacurile PNL din ultima săptămână cu privire la dorința PSD de a veni în primul rând în sprijinul copiilor ce provin din familii nevoiașe sunt nu doar nefundamentate, ci totodată pline de ipocrizie, ele venind de la cei care s-au aliat cu oamenii care au tăiat salarii, indemnizațiile pentru creșterea copiilor și au redus sprijinul pentru categoriile defavorizate. Este deja de domeniul evidenței faptul că începând cu anul 2012, PSD depune eforturi susținute pentru a repara dezastrul social în care fostul PDL, ascuns acum sub cupola PNL, a lăsat o țară întreagă.

Cornel Itu – deputat PSD

Colegiul nr.6

Circumscripţia 13 – Cluj

Leave a Reply