Cornel Itu: Omagiul nostru pentru toţi cei care au militat pentru unire este un semn al demnităţii, unităţii şi solidarităţii naţionale

“În fiecare an, la 24 Ianuarie, ne amintim cu emoţie şi mîndrie de măreţul act al Unirii Principatelor Române, prin care s-au pus temeliile statului român modern. Prin Unirea Moldovei cu Muntenia se împlinea un ideal pe care poporul nostru l-a nutrit din vremea lui Burebista şi Decebal. Un ideal care, aşa cum spunea Bălcescu a reprezentat «visarea iubită» a marilor noştri voievozi, Mircea cel Bătrîn, Ştefan cel Mare şi alţii, pentru a fi continuat apoi, cu multă înflăcărare de cărturarii transilvăneni Samuil Micu, Gheorghe Şincai şi Petru Maior. Nume care ne onorează şi care menţin în sufletul nostru sentimentul viu al iubirii faţă de marile personalităţi ale acestui neam” – arată deputatul Cornel Itu, într-un mesaj remis presei cu prilejul împlinirii a 154 ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

“Chiar dacă împrejurările istorice nu au permis unirea simultană a celor trei ţări române, unirea din 1859 desăvîrşindu-se în 1918, cînd lupta pentru unitatea poporului român a fost încununată de victorie, este momentul să cinstim ziua de 24 Ianuarie, zi de mîndrie naţională, cu convingerea că dorinţa şi lupta înaintaşilor noştri nu a fost zadarnică, iar omagiul nostru pentru toţi cei care au militat pentru unire este un semn al demnităţii, unităţii şi solidarităţii noastre naţionale. Şi, pentru acest lucru, le mulţumim înaintaşilor noştri!” – subliniază în încheiere, în mesajul său, deputatul Cornel Itu.

Leave a Reply