Cornel Itu: „N-o să votez în Parlament pro-exploatarea de la Roșia Montană”

Unul din obiectivele din programul electoral cu care USL a câștigat alegerile parlamentare a fost și ce scria la punctul 8: “Respingerea proiectului Roşia Montană, cu evaluarea corectă pe trei zone: respectul pentru mediu, protejarea interesului naţional şi combaterea corupţiei politice”.

De aceea, în această chestiune, nu pot să am decât poziția asumată în campania electorală. Nu înțeleg să mă schimb după cum bate vântul, după criterii care n-au legătură cu veritabilul contract dintre noi și cetățeni, votul.

I-am condamnat pe Traian Băsescu și pe simpatizanții săi că fac un lobby nerușinat și nepermis pentru proiectul minier de la Roșia Montană, suspectându-i, tocmai pentru insistență, de jocuri financiare pe sub masă. Ar fi culmea să am acum aceeași poziție ca ei!

Vreau să fiu înțeles exact- n-o să votez în Parlament pro-exploatarea de la Roșia Montană, în forma propusă de Guvern.

Dacă chiar se dorește exploatarea aurului, după încheierea unor studii serioase de impact asupra mediului, de ce să nu se demareze un proiect de stat acolo, de ce să acceptăm, dacă afacerile sunt pe cinstite, redevențe mici și costuri imense pentru combaterea poluării?

Cornel Itu,

deputat PSD

Leave a Reply