Cornel Itu, inițiator și coautor a legii privind Ziua Culturii Naționale

cornel-ituRomânia, ca țară a Uniunii Europene, depune eforturi, în toate domeniile, pentru a se integra în structura democrațiilor europene.

In acest context, domeniul culturii, prin care un popor își capătă identitatea și impune recunoașterea în plan internațional și-a găsit împlinirea în legea 238/2010, legea privind Ziua Culturii Naționale, stabilită pe data de 15 ianuarie, al cărei inițiator și coautor este Deputat Cornel Itu.

Lucru pe deplin înțeles în țări ca Spania,Portugalia,Italia, unde în baza unor legi, cultura sa impus ca o valoare națională, avem astfel și noi românii, posibilitatea de a sărbătorii an de an, de ziua de nastere a lui Mihai Eminescu, valorile culturii naționale.

În opinia Domnului Deputat Cornel Itu, acest demers legislativ este doar un prim pas pentru ceea ce ar trebui să fie cu adevărat ziua culturii noastre naționale. Pasul următor ar trebui să fie centrarea pe acele proiecte de interes național care ne pot face mai bine cunoscuți în lume și care reflectă în mod unitar ceea ce reprezentăm ca națiune.

 

Leave a Reply