Cornel Itu: “Ar trebui reanalizată reducerea bugetului Institutul Cultural Român”

Partizanatul politic al fostei conduceri de la Institutul Cultural Român a fost evident şi schimbarea ei e un act salutar. S-au înlăturat, de fapt, nişte propagandişti pro Traian Băsescu plătiţi din bani publici, fapt primit cu satisfacţie de opinia publică responsabilă.

Noua conducere de acolo o să aibă serios de lucru, să deceleze programele viabile, necesare de cele prin care s-a asigurat mascat susţinerea unei reţele de influenţă, care şi-a arătat faţa antinaţională la acţiunea de suspendare a preşedintelui României.

Răul provocat ţării de tot felul de indivizi plătiţi prin Europa de ICR este imens. Nu ştiu când o să-i putem înlătura efectele.Dar, fiind vorba de cultură, lucrurile sunt greu cuantificabile şi nu toate sunt ce par să fie. Iar evaluările depind de receptori, totdeauna sunt discuţii. E necesară prudenţa, acţiunea cumpănită îndelung, nicidecum pompierismul, repezeala. Reducerea bugetului ICR ar trebui reanalizată, după opinia mea. În fond, prin ea nu se operează cine ştie ce economii la buget, dacă le raportăm la cheltuielile din alte domenii şi la realitatea, dureroasă- dar asta e, că doar cultura şi sportul mai dau vizibilitate României în lume. Nu merită ca USL să fie acuzată că ar distruge promovarea culturii româneşti, ceea ce deja o fac adversarii politici şi cei neinformaţi. USL n-are în fibra sa lăuntrică demolarea, ca alţii, nicidecum, ci construcţia durabilă. Domnul ministru de Finanţe Florin Georgescu nu are o misiune uşoară, dar sunt convins că o să găsească o rezolvare.

Leave a Reply