Cordos: “TROCUL POLITIC A FUNCTIONAT LA UMF-TG.MURES !”

Guvernul MRU a profitat de prea-plinul “stirilor bomba”consumate pe scena politică, gen “cazul Boldea” sau “demisia domnului Frunzăverde”, care au ocupat intreg spatiul mediatic.

Pe acest fond, cu multa discretie, marţi, in şedinţa executivului condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost adoptată ordonanţa prin care Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş va avea o facultate în limba maghiară.

Adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă reprezintă o nouă dovadă a disperării PDL de a rămâne la guvernare şi o nouă concesie făcută de reprezentanţii portocalii colegilor de alianţă dela UDMR.

Actul normativ încalcă flagrant autonomia universitară, garantată de articolul 32, alineatul 6 din Constituţia României, reprezentand marturia evidenta a ingerintei politicului in activitatea Universitatii.

Pentru a contracara efectele daunatoare ale unui flagrant “troc politic” , Uniunea Social Liberală va ataca în contencios administrativ  aceasta hotărâre de guvern, solicitând suspendarea ei.

Mai mult, în plan politic, vom depune  moţiune de cenzură la adresa executivului Ungureanu.

Nu putem ramane indiferenti la apelurile repetate ale colectivitatilor studentesti :

…vă rugăm să luați o poziție de solidaritate cu Universitatea noastră, pentru a respecta principiile care trebuie să guverneze viața universitară. Acceptarea unor asemenea ingerințe poate crea un precedent și poate pune oricând, o alta Universitate, într-o poziție asemănătoare, de încălcare a autonomiei universitare.

Pentru mine, ca senator de Cluj, este ingrijorator si semnalul liderului Ligii Studenţilor Târgu-Mureş: “După ce ne separă pe noi, urmează Clujul!”.

Este de dorit ca asa ceva sa nu se intample !

Demersului nostru pertinent ar trebui sa se ralieze si majoritatea parlamentarilor PDL şi UNPR din Ardeal, in semn de protest fata de actul brutal de sfiidare a şcolii româneşti prin adoptarea acestui act normativ, de către guvern, fără consultarea Senatului universităţii din Târgu Mureş.

Alexandru CORDOŞ, senator de Cluj
Vicelider Grup PSD,

Secretarul Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială

interpelare, 2 apr

intrebare 1 , 2 apr

intrebare 2, 2 apr

Leave a Reply