Cordoș: „Salariul minim pe economie a crescut la 900 de lei!”

Astăzi, 1 iulie 2014, salariul minim pe economie a ajuns la 900 RON,  Guvernul Ponta reușind să crească în doi ani de zile salariul minim de la 700 RON la 900 RON, prezentându-se astfel o creștere de aproximativ 30%.

În categoria creșterilor salariale se încadrează și angajații din sistemul public de sănătate și ale asistenților sociali situate sub plafonul de 1.500 de lei. Salariile angajaților de specialitate medico – sanitară vor crește în două etape. Astfel, începând cu data de 1 decembrie 2014 se va prezenta o creștere de 5%, fiind urmată de a doua etapă, începând cu data de 1 martie 2015 când se va implementa încă o creștere salarială de 5%.

“Creșterile salariale semestriale sunt măsurile adoptate de către Guvernul Ponta pentru a le oferi cetățenilor o sursă de venit adecvată și corectă. Prin aceste decizii, valorificăm munca oamenilor și le oferim posibilitatea de a avea un trai mai bun în țara noastră. România are nevoie de politici sociale și de motivarea personalului din sistemul bugetar care își desfășoară activitatea în domeniul sănătății, educației și administrației. Pilonii principali ai unei societăți nu trebuie ignorați, iar bunăstarea oamenilor este un element esențial în dezvoltarea societății” a declarat senatorul Alexandru Cordoș.

Leave a Reply